Forskerne konkluderer: Lave mennesker er vredere og mere aggressive

Vi er alle skabt forskellige. Nogle er blonde, andre mørkehårede, nogle høje og andre lave. Hvilket trods alt er meget heldigt, for hvor kedelig ville verden ikke være, hvis vi alle gik rundt og lignede hinanden?

Men er der bestemte personlighedstræk, der kan knyttes til vores udseende? Flere forskere har forsket i dette, og nu har man i et studie fundet frem til, at lavere mennesker ofte er mere aggressive end lidt højere mennesker, skriver Injuryprevention.

Ifølge studiet har lave personer en lidt kortere lunte (undskyld udtrykket), og har dermed en tendens til lettere at blive vrede. Denne opførsel skyldes personens selvopfattelse.

Fotokilde: World of Buzz

Føler sig mindre maskuline

Studiet blev udført på 600 mænd i aldersgruppen 18-50 år på et forskningscenter i den amerikanske by Georgia. Studiet omfattede spørgsmål om mændenes selvbillede, og hvordan de betragtede dem selv i deres omgivelser.

Resultatet viste, at lavere personer i større grad føler sig mindre maskuline, og dermed har lettere ved at udvise aggressiv adfærd for at afveje for sit selvbillede. Fænomenet kaldes “mandlig diskrepans-stress”.

Fotokilde: Tistory

Napoleon-kompleks

Tidligere studier har vist samme resultat. Et forskerhold fra Oxford fandt frem til, at jo lavere en person er, desto mere sårbar er personen. Dette fænomen kaldes “Napolen-kompleks”

Napoleon-kompleks går kort sagt ud på, at en person overkompenserer for noget, som vedkommende selv mener at mangle. I dette tilfælde højden, hvilket overkompenseres med at have et behov for aggressivitet.

Hvad synes du om denne forskning – kender du en lav person, der er lidt vredere end alle andre? Tryk på del-knappen, så de også kan læse disse vigtige oplysninger!