Ny forskning: En lur midt på dagen hjælper dig med at leve længere

Ny forskning: En lur midt på dagen hjælper dig med at leve længere

Der er to typer mennesker – dem, der elsker en lur midt på dagen, og dem, der ikke gør.

Personligt siger jeg aldrig nej til at lukke øjnene for en stund og lade min hjerne hvile sig. Selvfølgelig kan man så blive stemplet som lidt doven, men nu viser ny forskning, at os, der godt kan lide en lur midt på dagen, faktisk er på rette spor.

For en “power nap” i ny og næ kan nemlig hjælpe dig med at leve længere.

I et nyt studie konstaterer forskere, at folk, der tager en lur om eftermiddagen med jævne mellemrum, har cirka 50 procent lavere risiko for at få et hjerteanfald eller slagtilfælde. Hvilket, som vi alle ved, kan have fatale konsekvenser.

Flickr

Forskerne mener, at mangel på søvn øger risikoen for åreforkalkning – en ophobning af plak i kroppens arterier, der får dem til at indsnævre og hærde.

Undersøgte 3.400 personer

Det siges, at 8 timers søvn om dagen er det “magiske tal”, men som mange af os har lært gennem årene, kan det være svært at opnå. Især når man har børn, arbejde, rengøring og alt andet, som kan skal klare i hverdagene.

army.mil

Så kan det som kompensation være utrolig sundt at tage en lur midt på dagen, hævder forskerne på universitetshospitalet i Lausanne i Schweiz.

I undersøgelsen blev 3.400 personer mellem 35 og 75 år undersøgt over en periode på 5 år. Resultaterne blev for nylig offentliggjort i British Medical Journal – og fokuserede så på sammenhængen mellem antallet af søvnbegivenheder, gennemsnitlig søvnvarighed og risikoen for at få et slagtilfælde eller hjerteanfald.

Næsten halveret risiko

I forskningsperioden forekom i alt 155 hjerteanfald eller slagtilfælde. Utroligt nok fandt man ud af, at en middagslur en eller to gange om ugen næsten halverede (48 procent) risikoen for at få et hjerteanfald eller slagtilfælde sammenlignet med dem, der slet ikke tog en ekstra lur.

Reddit

Med andre ord kan en ekstra lur faktisk være med til at redde liv! Tryk på DEL-knappen for at dele denne vigtige information videre!