Den nyeste “mode” i 2020 er hæklede tamponer – som kan genbruges

Som menneske er der flere ting, som er helt naturlige. Man skider, tisser – og halvdelen af os har menstruation én gang om måneden. Som kvinde kan man vælge flere forskellige slags menstruationsbeskyttelse, men tamponer er blandt de mest almindelige.

Netop nu lever vi i en tid, hvor det er vigtigt at tænke på miljøet, og der findes næsten altid miljøvenlige valg, uanset hvad man skal købe. Det gælder også hygiejneartikler, såsom tamponer.

På nettet sælges netop nu genbrugelige tamponer, skriver Viral Thread. De kan købes på køb- og salgsiden Etsy – men det er ikke helt risikofrit at købe hæklede tamponer.

Etsy

Godt for miljøet – dårligt for kroppen

Pointen med de hæklede tamponer er, at de skal kunne genbruges, hvilket er bedre for miljøet end almindelige tamponer, da de smides ud efter brug.

Etsy

Men læger advarer nu mod at bruge hæklede tamponer. De kan nemlig skade kroppen på flere måder, for eksempel kan hæklede tamponer give irritation og infektioner i underlivet. I værste fald kan den forårsage en forgiftning, skriver Viral Thread.

“Absolut ikke noget vi anbefaler”

Leila Frodsham er gynækolog og talsperson for Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, og hun advarer om, at man endnu ikke ved så meget om hæklede tamponer.

Etsy

– Det her er absolut ikke noget, vi anbefaler. Det er slet ikke blevet testet og kan virkelig skade kvinder. Man ved endnu ikke, hvordan de skal rengøres ordentligt for at undgå bakterievækst i tamponen og skeden, hvilket kan føre til forgiftning, siger Leila Frodsham.

Etsy

Alle trends er ikke gode trends. Tryk nu på DEL, så dine venner også kan læse disse vigtige oplysninger!