Opgaven snyder de fleste voksne – kan du løse den?

Vi har alle haft matematik i skolen. Nogle var dygtigere end andre, mens de fleste formåede stadig at bestå. Flere fortsatte med at have matematik på gymnasiet, mens langt færre har fortsat til universitetsniveau.

Så skal man være rigtig dygtig!

Jeg stillede mig tilfreds med matematik i folkeskolen og på gymnasiet, men så fik man også et godt fundament med sig videre. Personligt syntes jeg, at det blev for meget, da vi skulle til at regne med alt for mange bogstaver og komplicerede formler.

I dagligdagen kan man klare det meste med lidt plus, minus, gange og division.

Men der er selvfølelig altid dem, der kan løse umulige ligninger, udregne komplicerede regneregler og alt sådan noget, som vi andre dødelige slet ikke behøver.

De fleste svarer forkert

Samtidig kan kan man glemme den almindelige skolematematik, hvis man ikke holder det ved lige – og derfor tænkte jeg, at vi skulle løse et sjovt regnestykke i dag.

Her skal du have styr på de mest almindelige regneregler samt have et øje for detaljer. For det er nemlig ikke helt nemt – og ifølge flere forskellige hjemmesider svarer de fleste forkert i første forsøg.

Nu er spørgsmålet bare, om du kan finde frem til det rigtige svar?

Tænk dig nu godt om, for det er ikke helt så nemt. Men som sagt er det ikke engang halvdelen, der svarer rigtigt i første forsøg.

Her kommer svaret

Nedenfor redegør vi for svaret! Så sørg for at have dit klart!

Svaret er altså 30.

Dette skyldes, at 1-tallerne i slutningen af hver række ikke har et tegn mellem dem og det næste 1-tal. Derfor skal man regne dem som 11.

Når der så står ”1 x 0” i den sidste række, bliver det 0. Gange skal jo altid løses før plus.

Svarede du rigtigt? Så tryk på del-knappen for at sende en sjov udfordring videre til dine venner!