Denne matematikgåde for elever i tredje klasse får tusindvis til at rive sig i håret, men kan du svaret?

Noget af det bedste ved at blive voksen og have et arbejde er, at man helt slipper for at lave lektier. Det bliver højst sandsynligt en del af ens hverdag igen, så snart man får børn, men så plejer lektierne at være på et håndterbart niveau. Eller det skulle man tro.

For nylig skulle en forælder hjælpe sin datter, der går i tredje klasse, med en mildt sagt finurlig matematikgåde – og da moren ikke kunne finde frem til svaret, blev tusindvis af folk på nettet involveret i problemløsningen.

Noget af det bedste ved mit arbejde er, at når jeg forlader kontoret, så er arbejdsdagen overstået. Det er lidt anderledes i forhold til da man gik i skole, eftersom man skulle læse og lave lektier, så snart man kom ind ad døren derhjemme.

Mine forældre fandt det altid lidt underholdende at hjælpe mig med matematik-lektierne. Måske skyldes det, at det gav dem mulighed for at føle sig kloge, da de kunne svare på de fleste regnestykker. Men nogle gange måtte de tage alle hjernecellerne i brug for at finde frem til den rigtige løsning.

For nylig skulle mor Dusty Sappington hjælpe sin 8-årige datter Izzy, der går i tredje klasse, med matematik-lektierne. Til sidst kom de til en opgave, som selv ikke forældrene kunne svare på. Det skriver sitet Shareably.

Tusindvis af svar væltede ind

Måske fordi spørgsmålet var lidt kluntet formuleret: “Janell har 15 kugler, men taber nogle af dem. Hvor mange har Janell nu?”

Reddit

Til sidst valgte Dusty at dele et billede af opgaven på nettet – og straks efter begyndte løsningsforslagene at vælte ind.

En mente, at den korrekte løsning ville være ”<15” (hvilket betyder “mindre end 15” på matematiksprog), men tilføjede, at det nok var lidt for kompliceret for en elev i tredje klasse.

Der findes ganske enkelt mange potentielle løsninger, men der fulgte desværre ingen facitliste med lektierne, så ingen ved, om nogen har fundet frem til det rigtige svar.

Hvad tror du er det rigtige svar?!