Meget få løser gåden i første forsøg – kan du regne ud hvilket tal bilen er parkeret på?

Jeg er efterhånden blevet en hund efter at sætte mig til at løse forskellige opgaver og logiske problemstillinger. Mennesket har længe elsket at udfordre sig selv, men når man går i skole, kan man let få for meget af det gode.

Men som voksen er det lige modsat.

For helt personligt er det først her i løbet af mine lidt ældre dage, hvor jeg er begyndt at nyde at kaste mig over forskellige hjernevridere for at sætte mine evner på prøve. Jeg føler mig altid friskere og mere parat, når hjernecellerne får lov til at arbejde på højtryk!

For et stykke tid siden fandt jeg denne hjernevrider på nettet – og jeg følte en inderlig trang til at dele den med jer. Dels fordi at jeg faktisk fandt den meget sjov, og dels fordi at der gik et stykke tid, før jeg fandt frem til den rigtige løsning.

Sådan noget her skal helst ikke være alt for svært, men heller ikke for nemt. Den der balance kan være svær at finde – men helt personligt var denne hjernevrider perfekt!

Hvilket nummer står bilen parkeret?

Jeg viste den til mine kolleger, og cirka hver femte svarede rigtigt med det samme! Da jeg kiggede lidt rundt på nettet, virker det også til at være standard. At cirka 1 af 5 svarer rigtigt i første forsøg.

Der er en meget specifik detalje, man skal regne ud, før man kan løse hjernevrideren. Men hvis man gør det, er det langt nemmere at finde det rigtige svar.

Nu er spørgsmålet bare, om du kan finde frem til det parkeringspladsnummer, hvor bilen holder parkeret?

Det er ikke helt nemt, vel?

Men hvis vi skal gøre det lidt nemmere, kommer der en lidt anden vinkel på “parkeringspladsen” nedenfor.

Her er det rigtige svar

Hvis man vender billedet og ser det fra en anden vinkel, kan man altså konstatere, at hvad der så ud til at være 16, 06, 68, 88 og 98 i virkeligheden er 86, 88, 89, 90 og 91.

Så det rigtige svar er altså 87!

Tryk på del-knappen hvis du gættede rigtigt, eller hvis du bare gerne vil udfordre dine venner! Lidt hjernegymnastik skader aldrig!