Næsten alle ser en sort krage på billedet – men kan du se hvad det i virkeligheden er?

Optiske illusioner kan være mageløst fascinerende og virkelig spille hjernen et puds.

Og den seneste af slagsen, der er gået viralt på sociale medier, er ingen undtagelse. Billedet forestiller en sort krage – tror mange.

Men hvis man nærstuderer billedet, går det hurtigt op for en, at det er noget helt andet! Nu har illusionen, som ikke engang var taget med fuld overlæg, frustreret tusindvis verden over.

Det hele tog sin begyndelse, da et billede dukkede op på det amerikanske site Reddit, men for et par dage siden blev det også postet på Twitter – og der tog den optiske illusion fart. Nu har den fanget masser af menneskers interesse – og mange virker til aldrig at have set noget lignende.

”Er fascinerende, fordi…”

Billedet, som blev postet af Robert Maguire, forestiller en krage, eller det er hvert fald det, som stort set alle tror. Men det er forkert – kan du se, hvad billedet egentlig forestiller?

Twitter/Robert Maguire

Robert Maguire skriver følgende: ”Dette billede af en krage er fascinerende, fordi… det faktisk er en kat.”

Og han har fuldstændig ret! Ved første øjekast ligner det ganske vist en sort krage i profil, der ser ind i kameraet. Men hvis man nærstuderer billedet, kan man tydeligt se, at Robert har ret.

Faktisk er der tale om en sort kat, der kigger bagud ind i kameraet. Det er lidt svært at se kattens andet øje, men det er der!

Hvor mange ben?

Denne utrolige optiske illusion er dog bare en af mange, der har cirkuleret rundt på nettet de seneste år. En klassiker er den tegnede elefant, og her er det store spørgsmål, hvor mange ben elefanten har!

Mens nogle mener, at det rigtige svar er seks, så mener andre, at elefanten kun har et ben. Men hvor mange ben tror du, at elefanten har?

Sådan noget er virkelig fascinerende, og “kragen” tog virkelig røven på mig! Tøv ikke med at trykke på del-knappen for at byde dine venner på en sjov udfordring!