Manden havde forstoppelse i 20 år – så kigger lægerne nærmere i maven og opdager det ufattelige

Vi har nok alle oplevet lidt maveproblemer, når man går på toilettet – og det er alt andet end behageligt.

At være forstoppet et par dage er eksempelvis virkelig frustrerende, men forestil dig at være det i hele 22 år!

Det lyder som et mareridt, men for en mand var det faktisk virkelighed.

Patienten, der er anonym, led af Hirschsprungs sygdom, der betyder, at man mangler nerveceller i en del af tarmen. Det kan føre til, at dine muskler ikke kan skubbe tarmens indhold fremad.

Haft problemer med at gå på toilet

I TV-programmet “The Doctors” forklarer den erfarne læge David Rosenfeld, at det er meget usandsynligt, at manden ikke har kunnet ‘lave nummer 2’ i hele 22 år, men han har uden tvivl haft store problemer med det.

I over to årtier følte han sig forstoppet, og al den afføring, der ikke kunne passere gennem tarmen, begyndte gradvist at hobe sig op – indtil manden til sidst havde en stor klump på hele 13 kilo afføring i tarmen.

Youtube

Ifølge David Rosenfeld havde patienten været “gravid” med afføring i meget lang tid, og massen havde også ophobet sig over en lang periode. Med andre ord havde han en masse ekstra vægt at bære rundt på.

Verdens største menneskelort

Da lægerne endelig stillede manden en diagnose – og efterfølgende fjernede ‘klumpen’ – kan vi gå ud fra, at manden følte en stor lettelse.

Youtube

Og man kan roligt sige, at det muligvis var verdens største menneskelort, som blev fjernet fra den stakkels mands tarme.

Her nedenfor kan du høre mere om det unikke tilfælde!

Med moderne teknologi og operationer vil de fleste heldigvis med Hirschsprungs sygdom ikke opleve problemer. Desværre var denne mand ikke så heldig. Han har det heldigvis bedre nu – efter lægerne hjalp ham.