Eleven skulle tegne det finske flag, nu får svaret tusindvis til at vride sig af grin

Det var egentlig en meget simpel skoleopgave. De engelsktalende elever skulle ganske enkelt tegne det danske, svenske og finske flag.

Både det danske og svenske viste sig at være en overkommelig opgave. Men detaljer i det engelske sprog gav dog problemer med det finske flag.

I december 2017 kunne Finland fejre 100 års uafhængighed, hvilket de gjorde på nationaldagen den 6. december. Det finske folk blev uafhængige efter den velkendte oktoberrevolution i Rusland – og siden da er der sket meget i Finland. Vi sender selvfølgelig et rungende tillykke til alle finnerne!

De har haft deres flag siden 1918 – og de fleste af os har et klart billede af, hvordan det ser ud, da det har samme design som det danske – farverne varierer dog.

Men det er ikke alle, der ved, hvordan det finske flag ser ud. Især ikke engelsktalende skoleelever, viser det sig.

Læste forkert

På en skole fik eleverne til opgave at tegne det danske, svenske og finske flag. De to førstnævnte klarede den lille dreng uden store problemer, men da han kom til Finlands, kom han i problemer.

Efter at have google “Finish flag” fandt han frem til det klassiske sort- og hvidternet, som bruges ved motorsportskonkurrencer.

Problemet er dog, at “finsk” på engelsk staves med to N’er, altså “finnish”.

Drengens misforståelse førte derfor helt logisk til dette slutresultat:

De to første flag blev som sagt korrekte, men det tredje… nja, det må han lave om!

Dette er blevet omtalt i flere af de Skandinaviske lande – og mange læsere har grint højt af den lille misforståelse!

Tøv ikke med at DELE artiklen, hvis det også gav dig et smil på læben!