Undersøgelse: Storesøskende er MEGET dårligere til at køre bil

Kender du en rigtig dårlig bilist? Personens højre fod er måske lidt for tung, svinger for sent, bruger ikke blinklys og det går altid helt galt, når der skal parkeres. Så er der stor sandsynlighed for, at den person er storesøster eller storebror.

Det mener forskerne bag en britisk undersøgelse, hvor man har fundet frem til, at den ældste i søskendeflokken er den dårligste bilist.

Der er en konstant diskussion, hvem der er en god eller dårlig bilist. Der kan være stor prestige i det – uanset om det er blandt unge eller gamle, mænd eller kvinder. For vi ønsker alle at være den bedste bilist, men i ærlighedens navn er der alt for mange, hvor man skulle tro, at de har trukket deres kørekort i en automat.

Mere almindeligt med fartovertrædelser

Privilege Car Insurance, der arbejder med bilforsikringer i England, har derfor undersøgt 1.400 bilister. I studiet har man fundet frem til, at der er stor forskel mellem storesøskende og andre, når det kommer til evnerne bag rattet, hvilket både The Mirror og Expressen har rapporteret om.

Pixabay

For at illustrere er hastighedsovertrædelser op til hele 89 procent mere almindelige blandt ældre søskende. De hører også i den forkerte vejbane 46 procent oftere – men det er ikke alt.

Det er 30 procent mere sandsynligt, at en storesøskende bruger mobilen bag rattet, hvilket både er risikabelt og ulovligt. Ældre søskende har også en tendens til ikke at bruge sikkerhedssele, hvis man sammenligner med yngre søskende.

Den ældste er mere intelligent

Denne adfærd har også konsekvenser. 22 procent af de storesøskende, der deltog i undersøgelsen, havde været involveret i mindst ét uheld. 15 procent i et alvorligt af slagsen.

Shutterstock

Forskning har tidligere konstateret, at den ældste i søskendeflokken normalt er den klogeste, men hvis det er tilfældet, så kommer det ikke til udtryk på vejene.

Tag nu din storebror eller storesøster på Facebook, så han eller hun kan læse dette! Eller DEL denne vigtige oplysning videre til dine familiemedlemmer!