Undersøgelse viser: Ford-ejere er de værste bilister

Der er idioter overalt på de danske veje – og jeg er nok ikke den eneste, der har skreget af ren frustration bag rattet. Nogle gange kan man godt undre sig over, hvordan det kan være så svært overholde loven i trafikken.

Men spørgsmålet er, hvilke bilister der er de værste.

Nu slår en ny undersøgelse fra Storbritannien faktisk fast, at Ford-ejere er de værste af dem alle, skriver Ladbible.

BMW-ejere kører oftest for hurtigt

Bilforhandlervirksomheden Peter Vardy har gennemført en undersøgelse med 2000 bilister. Her fandt man frem til, at Ford-ejere er de værste bilister i trafikken. De gav sig selv en score på 7,3 af 10, da de skulle vurdere deres evner bag rattet, men mente også, at andre bilister kun fortjener karakteren 6.

Public Domain Pictures

Men bilisterne vurderede faktisk konsekvent deres egne evner til at være bedre end bilister af andre bilmærker – undtagen Smart-ejere. Undersøgelsen fandt også, at BMW-ejere havde en tendens til at køre for hurtigt eller opføre sig respektløst i trafikken.

Man undersøgte også køn, og da viste det sig, at mænd er 10 procent mere tilbøjelige til at køre for hurtigt – selvom de generelt betragter sig som værende bedre bilister end kvinder.

Claire Rogan, digital markedschef for Peter Vardy, mener, at uoverensstemmelsen mellem bilisternes forseelser og båder kontra, hvordan de ser deres egne evner bag rattet, er bekymrende.

– Vores undersøgelse viser, at folk ser sig som bedre bilister end deres medtrafikanter. At være forsigtig og opmærksom bag rattet skal altid være det vigtigste, når man kører bil, forklarer hun ifølge Ladbible.

Wikipedia

Kun 55,4% af Ford-ejere i undersøgelsen havde ikke fået bøder eller advarsler.

– Sikkerhed er centralt for Ford. Vi opfordrer vores kunder til at køre ansvarligt og overholde gældende lov og regler, siger en talsmand fra Ford.

Så hvis du ser en Ford i trafikken, er det med at passe på! Tryk nu på del-knappen for at advare dine venner!