Studie: At passe dine børnebørn kan forlænge levealderen

“Børnebørn er den belønning, man får efter ikke at have taget livet af sine egne børn”, lyder et gammelt ordsprog lidt spøgfuldt.

Det er selvfølgelig sat på spidsen og skal tages med et gran salt, men de fleste af os kan nok blive enige om, at det er helt vidunderligt at blive bedsteforælder.

Nu er der også kommet glædelig forskning for alle bedsteforælder, der ofte passer deres børnebørn. For det fører nemlig til, at man lever længere, viser en rapport fra Evolution and Human Behavior på baggrund af oplysninger fra Berlin Aging Study.

Mindre risiko for at dø

Undersøgelsen blev gennemført på 500 personer i aldersgruppen +70 år. Her kunne man konstatere, at de personer, der ofte passer børn, har en mindre risiko for at dø. Med andre ord kan det at passe børn altså forlænge den forventede levealder.

Flickr

Det er dog vigtigt at påpege, at man i studiet ikke inkluderede de personer, der står for barnets primære pleje, da studiets fokus udelukkende handlede om personer, der havde mulighed for at passe børn med jævne mellemrum.

Reducerer stress

– Der er en sammenhæng mellem at passe på nogen på denne måde og reducere sit overordnede stressniveau, siger doktor Ronan Factora fra den verdensberømte Cleveland Clinic ifølge sitet Shareably.

Flickr

Han understreger også, at faktorer som socialisering, eksempelvis med venner, samt det at være fysisk aktiv om muligt er endnu vigtigere for at opnå et langt og godt liv, når man bliver ældre.

Selvom man måske ikke længere er på arbejdsmarkedet, er det fortsat vigtigt at føle ansvar og føle, at der er brug for en, hvilket er med til at skabe velvære, forklarer Ronan Factora. Og at passe børn er en meget god måde at holde de følelser i live på.

Pxhere

Det her er dejlige nyheder! Tryk på del-knappen, hvis du er enig, så flere bedsteforældre kan læse disse vigtige oplysninger!