Præsidenten kaldte Greta Thunberg "møgunge" - her er hendes klokkerene svar

Præsidenten kaldte Greta Thunberg “møgunge” – her er hendes klokkerene svar

Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg er flere gange blevet verbalt angrebet af både verdensledere og berømtheden. Den seneste i rækken er Brasiliens præsident Jair Bolsonaro – som kaldte hende “møgunge”, efter at den unge klimaaktivist kritiserede lokalbefolkningens forhold i Amazonas.

Men nu giver Greta svar på tiltale – og hyldes stor på de sociale medier.

Greta Thunberg har tidligere svaret tilbage efter hård kritik fra Donald Trump, men i går var det den brasilianske præsident Jair Bolsonaro, som gik til verbalt angreb mod den unge svensker.

Wikimedia

Han kaldte hende en “møgunge”, skriver Daily Mail. Årsagen skulle være, at Greta Thunberg udtrykte bekymring om den brasilianske regnskovs tilstand, og hvordan det påvirker landets oprindelige befolkning.

– Greta sagde, at indianerne døde, fordi de forsvarede Amazonas, sagde præsident Bolsonaro. Det er imponerende, at prissen giver sådan en møgunge opmærksomhed.

Her er Gretas svar

Han valgte at beskrive Greta Thunberg med det portugisiske ord “pirralha”, der kan oversætte til “møgunge”. Den svenske klimaaktivists svar? At tilføje ordet “pirralha” som en beskrivelse af sig selv på sin velbesøgte Twitter-profil.

Twitter

Senere valgte Greta Thunberg dog at skifte tilbage til sin gamle beskrivelse, som hun lavede efter en “diskussion” med Donald Trump. “Hun virker til at være en meget glad ung pige, som ser lyst på fremtiden. Så dejligt at se”, skrev den amerikanske præsident dengang på Twitter.

Greta svarede ved at opdatere sin Twitter-profil med ordene: “En meget glad ung pige, som ser lyst på fremtiden.”

Man kan mene, hvad man vil om Greta og hendes kamp – men hun har intet imod at kaste sig ud i en diskussion!

Hvad synes du om hendes var? Tryk gerne på DEL for at fortælle, hvad du mener!