Ny forskning: Kvinder mister 3 timers søvn hver nat – på grund af deres mænd

Om sommeren kæmper mange med at få en god nats søvn. For mange bliver det svedende, frustrerende og søvnløse nætter – og det kan drive hvem som helst til vanvid.

Ekstra hårdt kan det blive, hvis man sover sammen med en partner – og det er der mange, der gør. Især kvinder kan lide af at have en mand liggende ved siden af sig om natte, ifølge et nyt studie.

I studiet har man undersøgt 2.000 brittiske par. Studiet er udført af virksomheden Bensons for Beds, og man fandt frem til, at kvinder mister op til hele 3 timers søvn om natten – primært på grund af deres mænd.

Shutterstock

Det løber altså op til cirka 1.050 timer om året, eller hele 45 dage med søvnløshed.

Snorken er et almindeligt problem

En af tre kvinder i studiet fortalte, at de vågner mindst én gang om natten. Dette kan sammenlignes med, at kun to ud af ti mænd oplever samme problem. Samtidig påstår halvdelen af kvinderne i studiet, at de føler “konstant søvnmangel”.

Forskerne fik forskellige forklaringer, når de spurgte kvinderne om grundene til, at de ikke får nok søvn. men en ud af fire sagde, at det skyldtes deres partners snorken.

Shutterstock

Helen Nunn, fra Bensons for Beds, siger ifølge Ladbible:

– Søvn, eller mangel på søvn, kan påvirke din hverdag meget. Det er bekymrende, at dette studie viser, at så mange kvinder får mindre søvn og føler sig mere trætte end deres mandlige partnere.

Shutterstock

Tøv ikke med at trykke på DEL for at sprede denne vigtige nyhed videre!