Ny forskning: Kemikalier i teflonpander får mænds penisser til at krympe

Diætister og eksperter advarer ofte mod at spise for meget af bestemte fødevarer – såsom sukker og fastfood. De fleste råd skal selvfølgelig tages alvorligt, men samtidig vælger mange af os at lade sig diktere af lækkersulten.

Men ny forskning indikerer, at noget er værre end først antaget – under alle omstændigheder for mænd og de kvinder, der hævder, at størrelsen er vigtig.

Et italiensk studie, som forsker Andrea Di Nisio og hans kolleger ved University of Padua har udført gennem flere laboratorieforsøg, konkluderer, at kemikalier i såkaldte “non stik”-pander – primært dem af teflon – kan føre til, at mandens penis krymper op til hele 1,3 centimeter.

Flere store hjemmesider, herunder Ladbible og IFL Scenice, har skrevet om den opsigtsvækkende opdagelse.

Foto: Pixabay

Rapporten blev publiceret i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism og viser, at en mands penis kan blive mindre, hvis hans mor under graviditeten udsættes for høje niveauer af de kemikaler (PFC), der er almindeligt forekommende i primært teflonpander.

Forbudt siden 2013

Lignende effekt kan også opleves efter graviditeten. Studiet viser, at teenagere, der vokser op i miljøer med høje niveauer af denne slags kemikalier, også kan påvirkes i høj grad. Forskerne fandt frem til, at penisserne hos de mænd, der har stor kontakt med PFC-kemikalierne, var 12,5 procent kortere og 6,3 tyndere end hos gennemsnitsmanden.

Foto: Shutterstock

Det ifølge studiets giftige kemikalie kan også forefindes i noget vandtæt tøj – og kan have en testosteronreducerende effekt. PFC-kemikalierne blev heldigvis forbudt i forbindelse med produktion af teflonpander i 2013.

I studiet undersøgte forskerne 383 mænd med en gennemsnitsalder på 18 år og deres penisser.

– Problemets omfang er alarmerende, siger Andrea Di Nisio ifølge Ladbible. Det påvirker en hel generation af individer fra 1978 og fremefter.

Nu ryger mine gamle teflonpander ud derhjemme! Man kan lige så godt være på den sikre side!

Tryk på DEL for at sende denne vigtige advarsel videre til dine venner!