Ny forskning: Folk med sort humor har meget høj intelligens

Det er en offentlig kendt hemmelighed, at et godt grin forlænger livet. Selvfølgelig er det vigtigt at motionere og spise sundt, men ifølge mig er det at grine meget og ofte det, som virkelig får en til at leve længe.

Nu viser forskning også, at de, der griner meget, især af sort humor, er klogere end andre, skriver sitet Powerful Mind.

Har du svært ved at lade være med at grine, især af sådan noget, som man “ikke må” grine af? Så er et stort tillykke på sin plads, for sort humor er nemlig et tegn på høj intelligens.

Tre forskellige grupper

Med mørk humor menes “ubehagelige og sommetider skræmmende emner, som man laver sjov med i ord og billeder”.

I et østrigsk studie udført på 156 deltagere skulle de se på forskellige motiver, som karakteriseres som “mørk humor”, hvorefter de skulle gennemgå en intelligenstest.

Undersøgelsen viste, at man kunne dele deltagerne ind i tre forskellige grupper.

Bedre uddannede og klogere

Den første gruppe bestod af personer, som fandt sort humor halvsjovt, og de udviste en gennemsnitlig intelligens.

Den anden gruppe bestod af personer, som slet ikke fandt sort humor sjovt, og de havde også en gennemsnitlig intelligens.

I den tredje gruppe fandt man de forsøgspersoner, som fandt sort humor utroligt sjovt. Samme personer scorede også højt i intelligensteste samt generelt var bedre uddannede.

Har lettere ved at forstå humoren

Ifølge forskerne bag studiet har klogere personer en forkærlighed for sort humor, da de ganske enkelt opfatter konteksten lidt hurtigere.

Det handler om hjernens hurtighed til at bearbejde det sjove i en situation, som normalt ikke opfattes som sjov. Kort sagt kan det koges ned til lidt hurtig problemløsning, og der her en person med højere intelligens et lille forspring.

Elsker du sort humor? Så tillykke!

Tryk nu på DEL-knappen, så dine kloge venner også kan læse disse nyheder!