Ny forskning: Din partners snorken er direkte skadeligt for dit helbred

Ny forskning: Din partners snorken er direkte skadeligt for dit helbred

Det er pokkers irriterende at sove ved siden af en person, der snorker.

Ligesom man er faldet i søvn, vækkes man af et chok af lyden af et godstog 50 centimeter fra ens øre. Herefter er det stort set umuligt at falde i søvn igen.

Men ud over at være ekstremt irriterende kan en snorkende partner være farligt for helbredet, ifølge et studie.

Det er sitet Ladbible, der skriver om et nyt studie offentliggjort i december sidste år. Her fandt man frem til, at det kan være skadeligt at sove ved siden af en person, der trækker torsk i land hele natten lang.

40 procent af alle mænd snorker

Ifølge statistik snorker 40 procent af alle voksne mænd, mens kun 24 procent af voksne kvinder snorker. Det er tal, der kan sætte kvinders helbred i fare.

En gruppe forskere ved Sleep Research Society i amerikanske Darien, Illinois, har studeret snorkere og dem, der har sovet ved siden af dem.

I studiet, offentliggjort her, konkluderede forskerne, at en snorkende partner forstyrrer søvnen så meget, at det udgør en helbredsrisiko.

I studiet fandt forskerne frem til, at 14 procent af deltagerne snorkede på et lydniveau, der overskred 53 decibel.

”Støj, der overskrider 53 decibel, kan kobles til hjertesygdomme. Natlig eksponering af denne slags snorken kan bidrage til udvikling af hjerterelaterede sygdomme”, skriver forskerne i studiet.

Højt blodtryk

Belastningen på hjertet, man udsættes for, når man sover ved siden af en person, der snorker, kan forårsage forskellige sygdomme.

Hjerteproblemer kan nemlig give problemer med nyrer, hjerne og øjne på grund af højt blodtryk.

Wikimedia

Med andre ord er det på tide at tage en alvorssnak med sin snorkende partner! Tryk nu på DEL-knappen for at sprede denne vigtig information videre!