Nazister havde planlagt stor fest i byen – men så købte indbyggerne al øl i protest

Man kan vælge at vise sin utilfredshed på mange forskellige måder.

At demonstrere eller diskutere er måske de mest almindelige metoder – men man kan også vælge at ødelægge modstanderens fest.

Hvilket lokale beboere i tyske Ostritz valgte at gøre, da en flok nazister skulle holde en fest i byen. Men byens indbyggere var ikke begejstrede for nazisterne, og valgte derfor at købe al øl i den lokale butik for at tørlægge festen – i ren protest.

De cirka 500 gæster til weekendens højreekstreme festival ”Schild und Schwert” i tyske Ostritz var nødt til at undvære øl. Dette skyldtes dog ikke, at byen er alkoholfri, men at flere indbyggere i samarbejde med et kloster havde lænset den lokale butik for alle alkoholiske drikke.

Udstedt alkoholforbud

Sammenlagt købte man 120 rammer øl for at sikre, at festivalgængerne – som primært var nazister – ikke kunne feste med alkohol, ifølge avisen Der Spiegel.

Twitter

Allerede i løbet af fredagen konfiskerede politiet al øl inde på festivalområdet, eftersom en domstol allerede havde udstedt et alkoholforbud i frygt for, at voldsepisoder ville stige i takt med, at gæsterne ville blive berusede.

Flickr

På det seneste har nazismen været ekstra meget diskuteret i Tyskland efter mordet på en kristendemokratisk politiker, der havde en mening om flygtninges rettigheder. Den mistænkte gerningsmand er ifølge TT/Aftonbladet en velkendt nazist – og kansler Angela Merkel har nu indledt kampen for at gøre det sværere for højreorienterede kræfter.

Jeg synes, at det her var en helt genial protest. Man kan formode, at nazisterne ikke ligefrem var begejstrede for protesten, og vi kan alle gøre noget for at forsøge at mindske hadet i verden. Vi må aldrig acceptere kræfter, som ikke anser alle for at være lige meget værd.