Lavbenede mænd er vredere og mere aggressive, ifølge stort studie

Vi er alle forskellige. Nogle er blonde, andre mørkhårede, visse er buttede, andre åletynde. Hvilket er meget heldigt – for hvor sjovt ville det være, hvis vi alle lignede hinanden?

Ikke specielt sjovt – og verden ville ikke være lige så smuk og farverig.

Men var du klar over, at forskning har fundet frem til, at det er muligt at knytte personlighedstræk til udseende? Det er faktisk tilfældet, og i et amerikansk studie har man konstateret, at lavere mænd oftere er mere aggressive.

CBSWorld of BuzzShareably og Shortlist – flere store sites har skrevet om den ganske utrolige opdagelse.

Lave mænd føler sig mindre maskuline

For man har fundet frem til, at lave personer også har en tendens til at have en kortere lunte – og at det hele skyldes deres selvopfattelse.

Shutterstock

Det statsfinansierede studie, der blev udført på et forskningscenter i staten Georgia, undersøgte mænd i alderen 18 til 50 år. Deltagerne blev spurgt ind til deres selvbillede, og hvordan de så sig selv – også når de var i en gruppe.

Resultatet viste, at lavere personer – og primært mænd – føler sig mindre maskuline. Baseret på svarende konkluderede forskerne også, at man som lav mand har større sandsynlighed for at have en vred, kriminel og aggressiv adfærd for at opveje sit eget svage selvbillede.

Wikimedia Commons

Det nu velkendte fænomen kaldes “mandlig diskrepans-stress”.

Overkompenserer

Tidligere studier har berørt lignede problemstilliger – og fundet frem til lignende konklusioner. Forskere ved Oxford University fandt frem til, at jo lavere en person er, desto mere sårbar er personen. Det har i høj grad noget gøre med det såkaldte ”Napoleonkompleks”, eller ”Short Man Syndrome”.

Reddit

Det kan opsummeres som – og defineres ved – at en person overkompenserer for noget, de selv føler at have en mangel på. I dette tilfælde er det højde, hvilket man kompenserer med aggressivitet ifølge det amerikanske studie.

Kender du en lav person, der altid er vredere end alle andre? Så tag den person på Facebook eller del denne vigtige information med dine venner!