Forskning: Kvinder bør rejse alene på ferie – mens far bliver hjemme og tager sig af børnene

Uanset hvor tilfreds man er med sit liv, kan vi alle nok genkende følelsen af, at hverdagen kan blive lidt gråd og kedelig. Nogle gange har man ganske enkelt brug for at komme lidt væk fra al stressen for at lade batterierne op.

Nu viser forskning, at en weekendtur med sine bedste venner er vigtigt for at kunne leve et langt og lykkeligt liv, skriver sitet Shareably.

At have et socialt liv uden for jobbet og hjemmet er både sjovt og sundt, ifølge Harvards Women health blog som skriver, at et rigt socialt liv er lige så vigtigt som søvn, god kost og at være røgfri.

Lever længere

Ifølge et studie fra Harvard har et forskerhold observeret, at personer med mange tætte relationer beskriver sig selv som lykkeligere, og derudover fandt man også frem til, at de har færre helbredsproblemer og lever længere.

Ikke at føle tætte bånd til mennesker øger niveauet af negativ stress i kroppen, hvilket kan føre til flere sygdomme.

“Invester i relationer”

Ifølge studiet øges niveauerne af oxytocin i kroppen, når vi tilbringer tid med vores venner. Stoffet oxytocin mindsker følelser som angst, stress og uro i kroppen.

Jo mere oxytocin i kroppen, desto mere generøse, venlige og glade bliver vi – hvilket gør social interaktion til en positiv cyklus for baåde krop og sjæl.

– At have tætte venner gør underværker for mennesker. Så investerer vi tid i de relationer, som gør dig lykkelig, siger psykolog William Chpopik til Shareably.

Ferie med veninderne

Under en ferie med familien skal man stadig påtage sig en masse ansvar, og derfor kan det være stressende, selvom man er på ferie. Netop derfor anbefaler Dr. Mehmet Oz, at man i stedet rejser alene med sine veninder – mens ens partner bliver hjemme og passer børnene.

Ifølge Forbes er kvinder, der rejser med deres veninder, mere afslappede, energiske og har bedre kærlighedsrelationer.

Resultater i studier har vist, at mænd, der tilbringer tid og rejser med deres venner, generelt har det bedre, men forskellen var større hos kvinder.

Så selvom det kan være svært at komme lidt væk, kan det være vigtigt for hele familien, at man tager sig tid til en afslappende weekendtur med veninderne!

Tryk nu på del-knappen, så flere kan læse denne vigtige information!