Kun 1 ud af 10 finder det rigtige svar i første forsøg: Kan du løse den svære gåde?

I dag hjælper computere os stort set med at finde ud af, hvad vi skal gøre. Snart behøver vi vel næsten ikke at bruge hjernen selv. Derfor kan det være meget godt at aktivere hjernecellerne med lidt forskellige tests og udfordringer.

Derudover er det blevet lidt af en trend på nettet på det seneste, hvilket faktisk må betragtes som meget positivt.

Gennem livet har jeg altid elsket at sidde med diverse gåder og hjernevridere. Det kan være alt fra matematik til at finde ud af, hvad der rent faktisk foregår på et billede.

I dag tror jeg faktisk, at vi mere end nogensinde før har brug for denne slags hjernegymnastik. For ikke så lang tid siden var sudoku ekstremt populært blandt danskerne. Kryds og tværs har næsten altid været stort – og nu i løbet af de seneste år virker det til, at små hjernevridere på nettet er steget meget i popularitet.

Det er selvfølgelig en positiv udvikling. Hjernegymnastik er en af de ting i livet, man sandsynligvis ikke kan få for meget af.

Denne lille hjernevrider fandt jeg på nettet tidligere i dag – og jeg følte straks en trang til at dele den med jer.

10% kan det rigtige svar

Der er i alt 4 tændstikker – 2 lodrette og 2 vandrette – men din opgave er nu at finde ud af, hvordan man kan flytte én af dem for at lave en kvadrat.

Eftersigende er det kun 1 ud af 10, som er i stand til at løse hjernevrideren i første forsøg, for ja – den er faktisk ikke helt nem. Det handler om at “tænke uden for boksen”, som man siger!

Nå, men kan du regne ud, hvordan man laver en kvadrat ved at flytte én tændstik?

Fandt du frem til det rigtige svar? Nej? Okay, men som sagt var den heller ikke let!

Men når du har tænkt færdig, så finder du løsningen nedenfor!

Løsningen opnås altså ved at trække den øverste tændstik lidt op. Så der skabes et kvadratisk hulrum i midten, hvor alle tændstikker mødes!

Tryk på del-knappen for at udfordre dine venner!