Hader du når andre smasker? Så kan du ifølge forskere muligvis være et geni

Er du en af de mange personer, der bliver rasende, når din bordmand smasker? Eller kan du ikke koncentrere dig, når din kollega ved siden af dig trækker vejret højlydt?

Så kan en lykønskning faktisk være på sin plads, da du muligvis er et geni, ifølge et studie, Daily Mail skriver om.

Cirka 20 procent af af verdens befolkning, der lider af diagnosen misofoni. Det skriver BBC.

Meget rammende betyder ordet misofoni “had til lyd”. Det ikke alt for kendte fænomen kaldes også Selective Sound Sensitivity (selektiv lydfølsomhed). En person med denne diagnose lider af en stærk følelsesmæssig respons på en lyd eller forventning om, at en lyd skal opstå. Mange gange handler det primært om kropslyde, og kan skabe panikangst og irritation. Men det kan også være et tegn på, at man er et geni.

Mere kreative problemløsere

Ifølge et studie udført ved Northwestern University i Illinois fandt forskerne en forbindelse mellem misofoni og høj kreativitet.

I studiet testede man 100 deltageres evne til at finde kreative og originale løsninger på forskellige problemstillinger, alt imens deltagerne blev udsat for diverse lyde.

Resultatet blev senere offentliggjort i Science Direkt, og det viste, at de personer, der havde sværest ved at filtrere støjen fra, også var dem, der kom med de mest kreative og usædvanlige løsninger.

Omgivelser er vigtige

Men for at få afløb for sin kreativitet skal omgivelserne være støjfri.

– Hvis personer med misofoni kan rette deres opmærksomhed i den rigtige retning, kan det virkelig berige deres liv, siger Darya Zabelina, en psykologistuderende, der deltog i studiet.

Wikimedia commons

Kender du nogen, som konstant lader sig forstyrre af andres lyde? Så tryk på DEL-knappen, så de også kan læse dette – de kan være genier!