Forskning slår fast: At kunne lide katte er et tegn på meget høj intelligens

At have kæledyr i hjemmet er helt fantastisk! Det kan gøre en ellers trist og træls dag meget bedre, når man kommer hjem fra arbejde og møder sine kæledyr. Hele dagen har været op ad bakken, men så kommer man ind ad døren og mødes af den der pelsbold, der bare stråler af kærlighed.

Derudover viser et studie, at mange dyr er mere intelligente end vi tror – og jeg er faktisk af den overbevisning, at både min hund og kat er i stand til at registrere, om jeg er glad eller ked af det. Sådan føles det hvert fald.

Spørgsmålet er så, hvilken betydning valg af kæledyr har på mennesker. Selv har jeg ikke tænkt i de baner, men tidligere i dag læste jeg om forskning, der viser, at “kattemennesker” generelt er meget intelligente.

Hunde og katte er de mest almindelige kæledyr i de fleste lande verden over, også i Danmark.

Men hvilket af de to dyr foretrækker du? Jeg er overbevist om, at de fleste uden tøven kan svare på dette spørgsmål. Selv tilhører jeg den gruppe af mennesker, der elsker begge dyr lige højt, da vi både har hund og kat i hjemmet – og jeg kunne aldrig vælge mellem dem.

600 studerende

Men for et stykke tid siden offentliggjorde Denise Guastello sine forskningsresultater i et studie, hvor hun har fundet frem til forskellen mellem “hundemennesker” og “kattemennesker”, som blandt andet Unilad har rapporteret om.

Peakpx

Psykoanalytiker og grundlægger af organisationen MindFixers og The McKeown Clinic, Steve McKeown, siger følgende til Unilad:

– Studiet blev udført på 600 studerende. Man kom frem til, at hundemennesker er mere sociale og udragende, mens katteelskere er mere følsomme og åbentsindede. Det viste sig også, at de, der foretrækker katte, er mere neurotiske.

”Mere veluddannede”

Han fortsætter:

– Videre har kattemennesker en tendens til at stå ved, hvad de mener – uanset hvad omgivelserne mener, hvilket kan tyde på, at de er mere selvstændige. Undersøgelsen afslører også, at de, der kan lide katte, generelt har en højere intelligens og er mere veluddannede. De har en større sandsynlighed for at gennemføre universitetsstudier, fortæller Steve McKeown.

PxHere

I studiet fokuserer man også på, at katte er mere selvstændige end hunde, og det kan være en medvirkende faktor, der gør, at katteejere har mere tid til andre gøremål, såsom at studere og arbejde.

Spændende konklusioner

Men hvad så med de personer, der både har hund og kat i hjemmet? Det fortæller studiet intet om, men man kan jo håbe, at man så besidder både sociale færdigheder og høj intelligens! Spøg til side – dette studie skal selvfølgelig tages med et gran salt, da det selvfølgelig ikke er hele sandheden.

Pixabay

Samtidig synes jeg dog, at det er fascinerende og spændende, at man kommer frem til konklusioner som disse – og jeg synes, at det her er sjovt at få at vide!

Kan du også lide katte? Så tryk på del-knappen for at sprede denne vigtige information om vores uhørt høje intelligens videre!