Forskning: At skide ofte reducerer risikoen for depression

Er der noget bedre end at sætte sig på toilettet, når det virkelig trykker på?

Nej, det tror jeg faktisk ikke – at skide, når man virkelig er trængende, er noget af det allerbedste i verden. Nu slår forskning faktisk fast, at det er godt for ens mentale helbred at skide ofte.

Det kan måske forklare noget om din altid glade ven eller partner.

At skide – godt for din mentale sundhed

Ja, forskere mener altså, at et toiletbesøg, hvor man laver “nummer to”, faktisk er godt for din mentale sundhed. Det gør dig i bedre humør, og du bliver ganske enkelt gladere.

Ifølge studiet påvirker et stærkt behov for at skide ikke bare din fysiske status, men din skidetrængende har også en tydelig effekt på dit mentale velvære.

Rapporten er udarbejdet af Department of Medicine at Beth Israel Deaconess Medical Centre i Boston – og er nu blevet omtalt verden over.

I forskningen har man set på, om kronisk diarré og/eller forstoppelse er mere almindeligt blandt deprimerede personer.

God tarmsundhed = Godt humør

Hovedforsker, Sarah Ballou, mener, at både diarré og forstoppelse er langt mere almindeligt blandt deprimerede end personer, som har et godt mentalt helbred.

“Vores konklusioner styrker tesen om forholdet mellem vores mentale velvære og tarmsundhed”, siger hun, ifølge Unilad.

Cirka 90 procent af vores serotonin – et signalstof, der menes at bidrage til velvære og lykke – er i tarmen. Så når tarmtømningen ikke er i top, afspejles det på vores humør.

Kender du nogen, som altid er på toilettet? Så tag den person på Facebook, eller DEL denne skidevigtige information videre!