Forskning: Personer, som kan lide gin og tonic, har større hjerner

Mange af os nyder at drikke en iskold og velsmagende gin og tonic med jævne mellemrum.

Drinken er ikke bare lækker – nu er der også kommet forskning, der viser, at alle G&T-elskere kan have større hjerner end andre.

Ifølge det nye studie er der altså en sammenhæng mellem hjernens størrelse, og om man kan lide en bitter smag eller ej.

Hvordan mad og drikke

Forskere ved University of Queensland i Australien mener at have fundet frem til, at personer, der kan lide tonic, har en større hjerne end andre. Det skriver Videnskab.dk.

Flickr

Men hvis du tror, at du automatisk er den klogeste i baren, fordi du bestiller en gin og tonic – så tager du fejl! For studiet handler nemlig ikke om intelligens.

I stedet fokuserer studiet på din hjernestørrelses påvirkning, af hvordan du oplever smagen af mad og drikkevarer.

“Uanset om du kan lide tonic eller ej, vil folk med større hjerner finde smagen mindre bitter sammenlignet med andre”, siger forsker Daniel Hwang, som står bag undersøgelsen, i en pressemeddelelse

Over 1 600 personer fra USA og Australien har deltaget i studiet – og deres hjernestørrelser blev målt med magnetrøntgen.

Dejligt at vide

Personerne skulle rangere deres smagsoplevelser ved at smage på forskellige søde og bitre produkter. Deltagerne smagte blandt andet på stoffet kinin, som er en bitter nøgleingrediens i tonic-vand.

Det viste sig, at den del af venstre hjernehalvdel, der styrer hukommelse, duftesans og visuel opfattelse, var større hos de personer, som fandt kinin mindre bittert.

Vi, som elsker gin og tonic, har derfor større hjerner end alle andre! På en eller anden måde føles det dejligt at vide! Tryk nu på DEL for at sprede denne gode nyhed videre til dine venner!