Forskning: Mænd bliver smukkere af at drikke alkohol

Mange ville nok ikke forbinde det at drikke meget alkohol med at være attraktiv, faktisk tværtimod. Men ifølge et studie opfattes mænd, der drikker meget alkohol, faktisk som mere attraktive, skriver britiske Metro.

Mange af os har nok svært ved at stole på påstanden om, at mænd, der drikker meget alkohol, har lettere ved at score kvinder. For hvem har egentlig lyst til at tale med en højlydt person, som derudover vågner med en solid hovedpine dagen efter? Men et studie indikerer, at det faktisk er tilfældet.

Udstråler styrke og mod

Ifølge et studie offentliggjort i Evolutionary Psychology viser det sig, at mænd, der drikker meget, er stærke og modige.

“At drikke meget er som at signalere, at man er risikovillig og modig, og tør udsætte sig selv for den fare, der er ved at drikke meget alkohol. Det udstråler også, at man er ressourcestærk, da det koster meget at drikke meget”, skriver forskerne i studiet.

Adventure Jay

Biologisk attraktivt for kvinder

At det udviste mod og styrke kan være attraktivt for kvinder kan skyldes det, man i psykologi kalder signalteori. Teorien er baseret i det faktum, at kvinder rent biologisk ofte søger partnere, der udviser styrke og mod, hvilket var vigtige egenskaber hos en mand før i tiden, da vi jagede og levede blandt andre rovdyr.

At drikke meget er dog ingen garanti for at score kvinder, så meget kan man konstatere bare ved at bruge sin snusfornuft.

Shutterstock

Tryk nu på del-knappen, så dine venner også kan læse denne vigtige nyhed!