Forskning: Kvinder har brug for mere søvn end mænd – bruger deres hjerne langt mere

Kvinder – I skal bare sove lidt længere om morgenen! I fortjener det nemlig!

Ifølge den anerkendte søvnprofessor Jim Horne har kvinder brug for mere søvn end mænd – fordi de gennemsnitligt bruger hjernen mere end mænd i løbet af en dag, skriver britiske Metro.

Jim Horne arbejder ved søvnforskningsinstitutet ved Loughborough University i Storbritannien – og han mener, at kvinder generelt har brug for mere søvn end mænd. Derudover hævder han, at kvinders helbred også påvirkes mere af søvnmangel.

Forklaringen findes i hjernen

Forskning indikerer, at Jim Horne har ret, skriver Independent. Man har også fundet frem til, at kvinder, der sover dårligt, har en øget risiko for at blive fjendtlige, vrede og deprimerede.

– Som en kontrast til dem kunne vi ikke skabe den samme kobling mellem mænd og disse følelser ved søvnmangel, siger Horne til Metro.

Public Domain Pictures

Hele forklaringen findes i hjernen. Kvindens hjerne er ganske enkelt mere kompleks end mandens, hvis man ser på gennemsnittet.

– Jo mere kompleks hjerne man har, desto mere søvn har man brug for. Kvinder har en evne til gøre flere ting på samme tid og er mere fleksible. De bruger ganske enkelt mere af deres hjerne sammenlignet med mænd. Derfor har du også brug for mere søvn, mener Horne.

Fortjener mere søvn

Undtagelsen, der delvist bekræfter reglen, er mænd med jobs, hvor de skal træffe mange beslutninger på kort tid.

– Men de har sandsynligvis stadig ikke brug for lige så meget søvn som en kvinde.

Pixabay

Så her har I beviset sort på hvidt, kvinder – I fortjener ganske enkelt mere søvn end mænd!

Med andre ord skal de lade være med at brokke sig, hvis du lige tager en ekstra time på øjet! Sørg nu for at dele denne vigtige og nødvendige information videre!