Forskernes konklusion: Din søster gør dig til et bedre og lykkeligere menneske

Forskernes konklusion: Din søster gør dig til et bedre og lykkeligere menneske

Mine søskende og jeg har altid kommet godt ud af det med hinanden.

Som børn og teenagere skete det selvfølgelig, at man drillede og skændtes med hinanden, men som vi blev ældre, begyndte vi at sætte mere pris på hinanden.

Det handler nok om modenhed, tror jeg.

Men jeg har dog aldrig tænkt på, hvorvidt min bror eller søster påvirker mig forskelligt. Jeg ser dem næsten som samme person, de er utroligt ens – men nu viser det sig faktisk, at søstre har en ekstra positiv indflydelse på andre.

Kort sagt gør de vores liv lidt bedre, skriver Goodfullness.

Denne konklusion kom et forskerhold frem til i forbindelse med et studie i 2010, der blev publiceret i The Journal of Family Psychology. Forskerne undersøgte hele 400 familier med mere end et barn. Man fandt frem til, at søstre bidrog til en god mental sundhed i søskendeflokken.

Pixabay

Forskerne fandt også frem til, at hvis man har en søster, har man lettere ved at føle empati, er bedre til at kommunikere og dygtigere til at løse konflikter.

Det positive vinder

Dette er siden blevet bekræftet i et lignende studie fra Brigham Young University, ifølge sitet InspireMore.

Laura Padilla-Wlaker, en af hovedforfatterne til det første studie, hævder, at selv i mere kaotiske familierelationer overvejer det positive det negative, hvis søskendeflokken har en søster.

– Så længe der er tilgivenhed, så vinder det positive, siger hun.

MaxPexel

Eftersom søskende ofte skændes og driller i en tidlig alder, er de nødt til at styre deres følelser. Det er en afgørende egenskab i ens udvikling. Selvom søskende ikke altid kommer godt ud af det med hinanden, er der ingen tvivl om, at det at have en søster eller bror bidrager til en mindre ensom barndom.

Ekstra stærkt sammenhold

Studiet kommer også med en mindre chokerende opdagelse, nemlig at piger i de yngre år normalt er mere snakkesalige og kommunikative end drenge. Hvis du har en søster, fører det mange gange til, at man lærer af hendes positive egenskaber, ifølge studiet.

MaxPexel

En af de tydeligste fordele, som rapporten fremhæver, er det at tage ansvar. Hvis der er en søster i familien, så plejer der ofte at være et ekstra stærkt familiesammenhold – selv efter forældrene er gået bort.

Så selvom man skændes lidt med sine søskende, så kan meningsforskellene kun betragtes som små, små bump på vejen. Forhåbentlig vil jeres forhold forblive stærkt – og så har man en ægte ven for livet!

Tøv ikke med at DELE dette med dine søskende eller tag dine elskede søster i kommentarfeltet!