Forskernes konklusion: Mirakelkuren til at sove ekstra godt til vinter – chokolade

Jeg elsker chokolade, og noget af det bedste jeg ved er at smide mig på sofaen med fjernsynet tændt og nyde et lækkert stykke chokolade som afslutning på en lang arbejdsdag.

Men at spise chokolade om aftenen kan virke usundt og lidt dumt – men nu har forskerne faktisk fundet frem til, at det kan hjælpe dig med at sove bedre. Det viser et britisk studie, ifølge avisen The Grimsby Telegraph.

Chokolade er en favorit blandt mange danskere, men samtidig føles det lidt dumt at spise chokolade om aftenen efter aftensmaden, da det ikke ligefrem er den sundeste snack. Men nu viser det sig faktisk, at det kan være en fordel at tillade sig selv at spise et stykke chokolade lige før sengetid.

Hjælper kroppens naturlige søvnmiddel

Ifølge et studie foretaget af en gruppe søvnforskere og diætisten Sophie Medlin kan chokolade faktisk forbedre søvnkvaliteten.

Chokolade indeholder stoffet tryptofan, som er en aminosyre.

– Trypofan har stor indflydelse på kroppens melatonin, som er det hormon, der styrer vores søvn. Melatonin produceres i hjernen, og det, vi spiser, bestemmer, hvordan kroppen optager melatonin.

– Chokolade indeholder store mængder tryptofan, så en kop varm chokolade eller et lille stykke chokolade kan hjælpe os med at falde i søvn. Men det er vigtigt ikke at spise for meget, siger Sophie Medlin til The Grimsby Telegraph.

Fotokilde: Pixabay

Gå ikke sulten i seng

Studiet, der blev udført i England, viste også, at man helst bør undgå at spise stærkt krydret mad og fastfood før sengetid, da maven ofte har sværere ved at nedbryde denne slags mad, hvilket kan resultere i en dårlig søvn.

Anfbefalingen er derfor at spise mindst en time før sengetid, så maven er rolig, når man går i seng. Det er også vigtigt ikke at gå sulten af seng, da kroppen holder sig vågen, mens den venter på næring.

Det her er jo fantastiske nyheder! Der er ingen tvivl om, at jeg spiser et stykke chokolade i aften før sengetid! Tryk på del-knappen, så dine venner også kan læse disse fantastiske nyheder!