Forskernes konklusion: At være tvunget til at lugte til sin partners prutter er sundt og kan øge levealderen

Det er helt fantastisk at tilbringe sit liv sammen med en person, man elsker. En partner, man kan kramme, putte med, grine og græde og have det sjovt sammen med.

Jo længere man er sammen med sit livs udkårne, desto mere komfortabel bliver man i hinandens selskab. Man behøver ikke altid at være i sit stiveste puds, og det sker, at man til sin partners store irritation kommer til at slå en prut, selvom ens partner er tilstede.

Men nu viser forskning, at det faktisk kan være sundt at dufte til sin partners prutter, skriver Unilad.

En forskergruppe fra University of Exeter i England har fundet frem til, at det kan være godt for helbredet at indånde sin partners prutter – og kan faktisk øge levealderen.

Kan mindske risikoen for demens

Studiet et publiceret i Medicinal Chemistry Communications, og forskergruppen analyserede, hvordan tarmgasser påvirker andre mennesker.

– Selv om svovlbrinte er kendt som en skarp, ildelugtende gas i rådne åg og prutter, så produceres den naturligt i kroppen og kan sågar være godt for helbredet, siger doktor Mark Wood, en af forskerne ved Universitet, til Unilad.

Ifølge studiet kan prutstanken altså reducere risikoen for blandt andet hjerteanfald og kræft, mens den også kan forebygge demens og slidgigt.

”Kontrollerer inflammationer”

En anden forsker fra forskergruppen forklarer videre:

– Når celler rammes af sygdomme, absorberer cellerne enzymer for at skabe svovlbrinte. Svovlbrinte gør så, at cellerne kan leve videre, og på den måde også kontrollere fremtidige inflammationer, som kan ramme kroppen, siger professor Matt Whiteman fra University of Exeter til Unilad.

Fotokilde: Shutterstock

Så selvom det kan føles ubehageligt, og selvom din partner muligvis bliver lidt muggen, så prut endelig videre derhjemme! Selvfølgelig med måde, så man ikke skræmmer sin partner væk!

Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også får denne vigtige information!