Forskernes konklusion: At være et rodehoved er et tegn på høj intelligens

At have orden i sagerne er en selvfølge for mange af os. Men for lige så mange andre er det der med rengøring og at leve et organiseret liv lettere sagt end gjort – ting bortlægges og forsvinder.

Men nu kan alle “rodehoveder” ånde lettet op – for ifølge et nyt studie er det at være rodet nemlig et tegn på høj intelligens.

Hjemme hos bestemte personer er der altid rent og ryddeligt, tøjet er foldet sammen og farvesorteret inde i klædeskabet.

”Fremmer kreativiteten”

Men hjemme hos andre kan tøjet være smidt rundt i hele huset og der er masser af støv under sofaen. Alle er forskellige, hvilket er meget heldigt, men ifølge et nyt studie kan der være en sammenhæng mellem ens intelligens og ordensans.

For studiet viser nemlig, at rodehoveder i højere grad har en høj IQ.

– At have rod i sine omgivelser synes at inspirere og fremme kreativiteten. Man løsriver sig ganske enkelt for gamle tankemønstre. Hvis man har orden og rent i hjemmet, er det sandsynligt, at man vælger det sikre før det usikre, siger psykologiforsker Kathleen Voghs.

Foto: Youtube/Emmelemzi

Natugler har højere IQ

Studier har også påvist, at personer, vi normalt kalder “natugler”, generelt har en højere IQ i forhold til dem, der foretrækker at krybe til køjs tidligere. Ifølge undersøgelsen havde de personer, der angav, at de gik i seng efter midnat, oftere en IQ på over 125.

Samme studie viste også, at personer, der bander ofte, er klogere end dem, der ikke bander. Normalt forbinder man bandeord med et begrænset ordforråd, men ifølge studiet forholder det sig lige omvendt.

– At kunne mange bandeord er forbundet med generelt at have et stort ordforråd, som i sig selv er et tegn på intelligens, siger psykologerne Kristin og Timothy Jay, der står bag studiet.

Så hvis folk brokker sig over, at man er et rodehoved og bander meget, kan man altså trøste sig med, at man nok er klogere end gennemsnittet! Tryk på del-knappen, så alle rodehoveder kan læse disse fantastiske nyheder!