Forskerne slår fast: Mænd med skæg er lykkeligere, sundere og smukkere!

Forskerne slår fast: Mænd med skæg er lykkeligere, sundere og smukkere!

Gode nyheder til alle med skæg. For nu har forskerne endelig slået fast, at der er mange fordele ved ansigtsbehåring.

Forskere i Australien har tidligere kunnet konstatere, at mænd med skæg er mere attraktive end andre – selvom den videnskab nok er at betragte som lidt subjektiv.

 Shutterstock

Solfaktor 21

Men der er også andre fordele ved skæg end det rent æstetiske. Forskere ved University of Queensland har fundet frem til, at skæg kan beskytte ansigtet mod farlige UV-stråler med op til 95 procent – hvilket svarer til solfaktor 21.

Hudforsker professor Alfio Parisi siger følgende om opdagelsen:

– Skæg bliver aldrig så solbeskyttende som solcreme, men det er absolut en faktor, når det kommer til at blokere UV-stråler, siger han til The Independent.

Ikke bare smukt

Men fordelene slutter ikke ved solbeskyttelse, og at man bliver lækker.

Den øgede solbeskyttelse betyder også, at huden ældes langsommere. Det vil med andre ord sige, at man som en mand med skæg kan forvente at se ung og lækker ud længere!

Derudover betyder det også en reduceret risiko for hudkræft, hvilket jeg er overbevist om, at man bliver lidt lykkeligere af.

Shutterstock

– Solpåvirkning er den primære årsag til hudens aldring, og derfor er det rimeligt, at et stort skæg, der beskytter ansigtet, også beskytter huden fra aldringstegn, siger dermatolog Adam Friedman til The Independent.

Dr. Friedman forklarer dog, at mænd uden skæg ikke behøver at blive deprimerede. Håret på hovedet har nemlig samme solbeskyttende effekt.

Tøv ikke med at dele disse gode nyheder med en beskægget person for at gøre ham glad!