Forskerne slår fast: At være glemsom er et tegn på meget høj intelligens

Vi glemmer alle noget fra tid til anden. Det kan være alt fra at komme til at glemme en paraply på en restaurant, til at man ikke kan huske et telefonnummer. Personligt har jeg svært ved at holde styr på alle adgangskoder og pin-koder, der er nødvendigt for at komme igennem hverdagen i dag.

I årenes løb har jeg forsøgt utallige tricks til at forbedre min hukommelse, men det virker ikke til at have haft nogen mærkbar effekt. Jeg må nok bare acceptere, at jeg er lidt distræt, men heldigvis er jeg så god til så meget andet.

Men for lidt tid siden kom der gode nyheder om forskning for os, der er lidt glemsomme!

Et forskerhold er kommet frem til en lidt opsigtsvækkende konklusion i et studie. For det viser sig nemlig, at det ikke behøver at være negativt ved at have en lidt dårlig hukommelse. Selvfølgelig er det lidt irriterende at glemme ting, men generelt kan det være et tegn på noget, men bør være stolt over, skriver sitet likeswifty.

Konkurrerende informationer

Fremover bør du overveje at lade være med at skælde dig selv ud, hvis du glemmer ting, da den nye forskning indikerer, at det at være glemsom kan være et tegn på meget høj intelligens. Jeg var faktisk overbevist om, at det var lige modsat, men det er åbenbart ikke tilfældet.

Foto: Likeswifty

Personer med de bedste hukommelser har en tendens til at glemme relativt unødvendige oplysninger. Så hvis du glemmer vejen til en bestemt restaurant, skyldes det nok, at du har vigtigere ting at huske på.

Hvis det i stedet forholder sig sådan, at du husker alt, vil du generelt have svært ved at træffe beslutninger, da du har mange konkurrerende informationer at forholde sig til i tankeprocessen.

Behøver ikke at skamme dig

En intelligent persons hjerne frasorterer og skiller sig ad med oplysninger, som man ikke længere har brug for, hvilket er med til at gøre beslutningstagningen mere overkommelig.

Foto: Likeswifty

Hvilket faktisk er meget logisk, når man tænker over det!

Så nu behøver du ikke længere skamme dig over de oplysninger, der pludselig forsvinder fra hjernen. I stedet kan du trøste dig med, at du sandsynligvis er en meget intelligent person, der har langt vigtigere ting at tænke på.

Det her var faktisk meget gode nyheder! Tryk på del-knappen, hvis du er enig, så kan vi hjælpe hinanden med at sprede denne vigtige information videre!