Forskerne slår fast: At tale med sig selv er et tegn på meget høj intelligens

Det siges, at man bliver klogere med årene, hvilket forskning også har fundet frem til. Men med tiden er der også mange ting, der forandres. Vi kan blive mere ryddelige, mere glemsomme, får nye interesser, eller så begynder man at tale oftere med sig selv.

Jeg indrømmer gerne, at jeg ofte tager mig selv i det sidstnævnte. Det her man måske ikke helst lyst til at indrømme, men hvis sandheden skal frem, har man ofte taget sig selv i at diskutere højlydt i køkkenet – med ingen andre end sig selv.

Men forskere hævder faktisk, at det er meget positivt!

Ja, for flere studier antyder, at personer, der taler med sig selv, har en tendens til at have en højere intelligens, skriver blandt andet The power of silence.

Forbedrer hukommelsen

I et studie publiceret Quarterly Journal of Experimental Psychology konkluderede man, at mennesker, der gerne taler med sig selv, hjælper hjernen med at genkende og huske. Med andre ord er en samtale med sig selv en rigtig god metode til lettere at forstå, når man lærer noget nyt.

Pxhere

et studie fra 2011 lod man eksempelvis 20 forsøgspersoner lede efter en specifik vare i en butik. De blev udfordret ved både at skulle tænke højt og stille på det, de skulle finde. Resultatet viste, at de, der talte med sig selv, om hvad de søgte efter, ikke bare havde lettere ved at finde varen, de havde også bedre ved at huske deres opgave.

Forskere ved britiske Bangor University mener også, at det at tale med sig selv ikke bare gør hverdagen lettere – det kan også være et tegn på høj intelligens. Deltagerne i studiet, der førte til denne konklusion, fik en liste med instruktioner – og blev så bedt om at læse den både højt og stille for sig selv.

Højt kognitivt funktionsniveau

Efter at have målt deres indsats og analyseret deltagernes koncentrationsniveauer konkluderede forskerne, at man var mere koncentreret og modtagelig over for det, man havde læst, når man fortalte instruktionerne højt for sig selv.

En af forskerne bag studiet, psykolog Paloma Mari-Beffa, siger, at verbale instruktioner er lettere at forstå – og at tale med sig selv kan faktisk være et tegn på en god intelligens og højt kognitivt funktionsniveau.

Så du skal ikke skamme dig, hvis du taler med dig selv! Giv dig i stedet et klap på skulderen, da du meget vel er klogere end gennemsnittet!

Glem nu ikke at DELE denne vigtige information med dine venner!