Forskere: Personer over 40 år bør kun arbejde 3 dage om ugen

Hvis du fik muligheden for at arbejde færre dage, end du gør nu, ville du så gøre det? Personligt ville jeg takke ja uden at blinke, selvom jeg elsker mit job.

Hvis man har rundet de 40 år, anbefales det faktisk, at man går ned i arbejdstid. For ifølge et studie bør man ikke arbejde mere end tre dage om ugen.

Studiet, hvor man undersøgte, hvordan man kan effektivisere arbejdstiden, blev udført Australien af økonomiforskere.

Målte stressniveau

Over 6.000 personer deltog i studiet, og for at komme frem til at netop tre dage er optimalt, analyserede forskerne deltagernes arbejdsvaner og stressniveauer i en uge. Deltagerne skulle blandt andet læse højt og memorere forskellige talkombinationer under tidspres.

Stoppede med at præstere efter 25 timer

Herefter indregnede forskerne faktorer som livskvalitet, økonomisk sikkerhed og familieliv, hvorefter man fandt frem til, at en 25 timers arbejdsuge var mest effektiv. Ved en 25 timers arbejdsuge reduceredes deltagernes stres og træthed markant.

– Job er et tveægget sværd. Det stimulerer hjernen og selværdet, men samtidig tærer det på krop og sjæl at være på farten hele tiden, siger økonomiprofessor Colin McKenzie, der var en af forskerne bag studiet.

Selvom man muligvis skal tage studiet med et gran salt, så lyder en 25 timers arbejdsuge perfekt for mig. Så får man mulighed for at gøre karriere uden at gå glip af livets goder! Tryk på del-knappen, hvis du er enig!