Forskerne konkluderer: Personer, der pynter tidligt op til jul, er lykkeligere

Julen er en vidunderligt højtid fyldt med masser af kærlighed, glæde og omtanke. Den kan selvfølgelig godt være stressende for nogen, men det er trods alt ikke formålet med julen. Tanken er, at julemanden, julehyggen, julefrokoster og alt andet herligt skal bidrage med en positiv stemning og lykke.

Personligt elsker jeg forberedelserne. Alt fra at pynte op, lave and og købe de første nissebryg. Sådan noget er virkelig med til at få mig i den rigtige stemning før den store dag sent i december.

Jeg tror faktisk, at de fleste forstår, hvad jeg mener. For jeg er nok ikke den eneste, der finder kasserne med julepynten frem lidt for tidligt – da det jo næsten er umuligt ikke at begynde at jule. Men nu kommer der en rigtig god nyhed for alle os, der elsker julen.

Foto: Wikimedia Commons

For ifølge psykologekspert Steve McKeown viser det sig nemlig, at personer, der pynter tidligt op til jul, er lykkeligere og er i bedre kontakt med deres “indre barn” hvilket flere stor medier – blandt blandt UniladIndependent og Business Insider – har skrevet om.

”Der kan være flere grunde”

Han mener, at det at tage julepynten frem generelt minder os om vores barndom, og dermed vækker nostalgiske følelser. På den måde får vi mulighed for at mindes tiden før voksenalderen, med alt hvad det indebærer.

– Der kan være flere grunde til, at man vælger at finde julepynten frem i god tid, men ofte har det noget med nostalgi at gøre – enten for at genopleve magien eller for at kompensere for noget, siger Steve McKeown til Unilad.

Foto: Pixabay

Han har stiftet organisationen MindFixers, ejer The McKeown Clinic, står bag flere store forskningsprojekter og er et velkendt navn i psykologiverdenen.

– I en verden fuld af stress og angst kan folk lide at hengive sig til noget, der gør dem lykkelige. Julepynt kan vække sådanne følelser fra barndommen, siger han.

Et hint om lykke

McKeown fortsætter:

– Pynten er en genvej til de der magiske og ekstatiske minder fra gamle dage.

Foto: Pixabay

Så nu behøver du ikke at skamme dig over at finde julepynten frem – det er bare et hint om, at du er lykkelig og stadig har dit indre barn i behold!

Jeg synes, at det her er helt vidunderlige nyheder! Tryk nu på del-knappen, hvis du er enig, så kan du hjælpe med at sprede disse vigtige oplysninger videre til dine jule-elskende venner!