Forskerne konkluderer: Derfor bør ældre kvinder have mere sex med yngre mænd

At ældre har sex har længe været lidt et tabubelagt samtaleemne. For det er lidt som om, at mange tror, at sexlysten forsvinder helt af sig selv, så snart man er blevet 50. Men for os, der er begyndt at få grå hår, så ved man, at det slet ikke passer.

I mange tilfælde er det faktisk lige modsat.

For det er først, når man med årene opnår en vis rutine, at man for alvor får styr på, hvad der er godt ved sex. Men for nylig kom forskere frem til, at nogle ældre får det bedre af at have sex end andre.

Det er forskerne fra universiteter i de amerikanske stater Michigan og Illinois, som offentliggjorde et studie i Journal of Health and Social Behaviour i september 2016. De havde undersøgt 2.000 mænd og kvinders sexliv i alderen 57-85 år over en periode på 5 år.

Wikimedia Commons

Studiet viste, at “oftere og bedre” sex generelt har en positiv effekt på ældre kvinders helbred, men kan derimod være direkte skadeligt for ældre mænd. 

Havde lavere blodtryk

Forskerne undersøgte også, hvordan sex med en partner påvirker hjertefunktionen og risikoen for at udvikle hjertesygdomme. I modsætning til mænd, der var seksuelt aktive og tilfredse med at blive ældre, men som havde større risiko for at blive syge, var det faktisk det direkte modsatte for kvinder.

Flickr

Ældre kvinder, der havde sex regelmæssigt, havde ofte lavere blodtryk end kvinder, der ikke var lige så aktive mellem sengelagenerne. Forskerne tror blandt andet, at det skyldes, at et hormon, der beskytter hjertet, frigives hos ældre kvinder, der ofte har “god sex”.

Så løsningen er simpel – mænd er nødt til at klare sig selv, når de bliver ældre, mens kvinderne skal på jagt efter unge mænd. For helbredet skyld, selvfølgelig!

Tøv ikke med at dele denne utroligt vigtige nyhed – for helbredets skyld!