Forskerne: Dovenskab er et tegn på meget høj intelligens

Vil du hellere tilbringe en afslappende aften på sofaen foran fjernsynet i stedet for at rengøre hjemmet?

Så kan det være, at du er en doven person, som har svært ved at få tingene gjort.

Dovne personer har ofte et ufortjent dårligt omdømme, men nu kan de trøste sig med, at de er klogere end deres medmennesker, ifølge et nyt studie.

At være doven er ofte forbundet med noget negativt. Det skyldes, at en doven person ofte har svært ved at få fingeren ud og få gjort noget i hjemmet. Opvasken kan stå i flere dage, før den bliver taget, og tøjet er ofte smidt på en stol i flere uger.

Høj hjerneaktivitet

Men ifølge et nyt studie kan dovne personer glæde sig over, at de trods alt er meget intelligente.

Studiet er udført ved Florida Gulf Coast University, og man fandt frem til, at der er en sammenhæng mellem fysisk inaktivitet og høj intelligens. Det skriver Independent.

Når dovne mennesker keder sig, stiger hjerneaktiviteten, hvilket kan virke som om, at de ikke laver en skid, men i virkeligheden arbejder hjernen på højtryk.

Flickr

Undgår komplicerede tanker

Men hvad så med personer, der ikke er dovne?

Forskerholdet fandt frem til, at ikke-dovne personer holder sig aktive ved blandt andet at gå eller løbe en tur, men undgår ofte komplicerede tankemønstre grundet fysisk aktivitet.

Men det betyder trods alt ikke, at man helt kan give op og bare dovne den på sofaen, da motion også er sundt for hjernen.

Tryk nu på DEL-knappen, så dine dovne venner kan læse dette – hvis du orker at klikke på artiklen!