Forskerne afslører: Kan du lide gin & tonic? Så kan du være psykopat

Min store kærlighed på drikkevarefronten er kaffe og øl, men aldrig før har det slået mig, at det faktisk kan sige noget om min personlighed.

Men det kan det faktisk – ens foretrukne fødevarer kan kobles til ens personlighed, afslører en ny undersøgelse.

Det viser sig dog, at man kan tage det helt roligt, medmindre man elsker gin & tonic.

Uanset årstiden er der stunder, hvor det kan være skønt at sætte sig til rette ved et vindue, kigge ud – og nyde en lækker drik. Her i løbet af vinteren stiger kaffe endnu mere i popularitet hos mig, mens juice, sodavand eller saft er favoritter om sommeren.

En kold øl virker samtidig næsten altid – og vi har nok alle vores små “laster”, når det kommer til drikkevarefronten. At sidde med et glas eller en kop med noget lækkert foran sig kan trods alt skabe en utrolig afslappende og behagelig stemning.

Shutterstock

Det har dog aldrig slået mig før, at det, man kan lide at drikke, skulle kunne afsløre noget om ens personlighed. Det virker jo så uskyldigt – men hvis man er af den overbevisning, tager man fejl, viser en østrigsk undersøgelse.

Ved Innsbruck University har man undersøgt forbindelsen mellem bestemte fødevarer og forskellige personligheder. I to forskellige studier skulle 1.000 personer først udfylde en liste, hvor de rangerede deres forkærlighed for forskellige fødevarer.

Resultatet viste, at personer, der foretrækker mere bitre fødevarer – som gin, tonic, mørk chokolade – generelt havde flere psykopatiske personlighedstræk end dem, som ikke var lige så glade for netop de produkter.

Shutterstock

Christina Sagioglou, der stod bag forskningsprojektet, mener, at “almindelige mennesker” er lidt mere forsigtige med bitre fødevarer, eftersom man ubevidst forbinder det med gift.

Personer med psykopatiske personlighedstræk er derimod generelt mere risikovillige og tiltrækkes derfor af den mere bitre smag.

Personer, som elsker drinken gin & tonic, der jo hovedsageligt er lavet af to af sådanne fødevarer, bør vi derfor måske holde et ekstra godt øje med fremover. Selvfølgelig skal det hele tages med et gran salt, men det er dog stadig interessant, at noget som ens foretrukne fødevarer kan fortælle noget om, hvordan man er som person.

Gør nu dine venner en tjeneste og tryk på del-knappen for at sprede denne livsvigtige information videre!