Forskere: Mirakelkuren mod ondt i halsen denne vinter - et glas vin

Forskere: Mirakelkuren mod ondt i halsen denne vinter – et glas vin

Vinteren står for døren, og med den kan vi forvente flere udbrud af forskellige sygdomme. Danskere bliver ramt af alt fra forkølelse til influenza i løbet af vinterhalvsæsonen. Men ifølge et studie kan vin faktisk hjælpe en med at holde sig risk – vin er nemlig godt mod ondt i halsen, skriver britiske Metro.

Et glas vin til maden slår aldrig fejl, men vin er åbenbart ikke kun lækkert, det er også godt for helbred i sygdomstider. Ifølge et studie virker både rød- og hvidvin godt mod bakterier, der blandt andet forårsager ondt i halsen og tandproblemer.

Skyldes ikke alkoholen

Tidligere har man troet, det er alkoholen i vinen, der holder bacillerne på afstand, men det er ikke tilfældet. Ifølge studiet, der er offentliggjort i et videnskabeligt tidsskrift, er det vinens naturlige ingredienser, der dræber bakterier, der forårsager ondt i halsen og plak på tænderne. Så hvis man føler, at en forkølelse med ondt i halsen er på vej, kan man ifølge studiet forebygge sygdommen ved at drikke et glas vin.

Både rød og hvid fungerer

I studiet skriver forskerne blandt andet:

“Flere studier har vist, at moderat vinforbrug har gavnlige effekter på vores helbred. Vores fund indikerer, at vin kan virke antibakterielt mod karies og streptokokker i halsen. Både rød- og hvidvin har disse egenskaber.”

Man skal selvfølgelig altid drikke med måde, men nu kan man trods alt unde sig selv et glas vin her i løbet af vinteren og sige, at man bare gør det for at holde sig sund! Tryk nu på DEL-knappen, så dine venner også kan læse dette!