Forskere konkluderer: At kunne lide katte er potentielt et tegn på meget høj intelligens

Det er helt fantastisk at have et kæledyr i hjemmet! De har nemlig en helt unik evne til at redde en fra en grå og trist dag, når man kommer hjem fra arbejde. Du kender det med garanti – det har været en lang og træls dag, hvor det hele bare har været noget møg, men så snart man kommer ind ad døren og mødes af pelsbolden, så bliver man helt lykkelig indeni.

Ifølge et studie er mange dyr mere intelligente, end vi tror – og jeg vil faktisk påstå, at både min hund og kat ved, hvornår jeg er glad eller trist. Sådan føles det hvert fald. Derudover er de også bedste venner, og virker til at forstå hinanden.

Men spørgsmålet er så, hvad det siger om en selv som dyreejer. Jeg har aldrig før tænkt tanken, vil jeg gerne indrømme – men tidligere i dag læste jeg om noget forskning, der viser, at personer, der kan lide katte, generelt er meget intelligente.

I de fleste lande verden over er hunde og katte de mest almindelige kæledyr – hvilket også gør sig gældende i Danmark.

Hvilket et af de to dyr man foretrækker, er selvfølgelig individuelt. Jeg tror dog, at de fleste uden tvivl kan svare på det spørgsmål. Selv hører jeg til det mindretal, der ikke helt ved det. For vi har trods alt både hund og kat derhjemme – og jeg ville aldrig kunne vælge mellem dem.

600 studerende

For et stykke tid siden offentliggjorde forskeren Denise Guastello et studie, hvor hun havde undersøgt forskellene på personer, der kan lide hunde og katte, hvilket blandt andet Unilad har skrevet om.

Peakpx

Psykoanalytiker Steve McKeown, der har grundlagt både organisationen MindFixer og den velkendte The McKeown Clinic, siger til sitet.

– Studiet blev udført på 600 studerende. Man fandt frem til, at hunde-mennesker er mere sociale og udadvendte, mens katte-elskere er mere følsomme og åbensindede. Det viste sig også, at de, der foretrækker katte, er mere neurotiske.

”Veluddannede”

Han fortsætter:

– Derudover har kattemennesker en tendens til at gøre det, de kan lide – uanset hvad omgivelserne siger, hvilket kan indikere, at de er mere selvstændige. Undersøgelsen afslører også, at dem, der kan lide katte, generelt har en højere intelligens og er mere veluddannede. De har en større chance for at afslutte universitetsstudier, fortæller Steve McKeown.

Pxhere

I studiet argumenterer man, at katte normalt er mere afhængige end eksempelvis hunde, hvilket kan være en stærk medvirkende årsag til, at katteejere har mere tid til andre gøremål – som at studere og arbejde.

Spændende konklusioner

Men hvad så med dem, der både har kat og hund? Det afslører studiet intet om, men man kan jo håbe, at man i så fald besidder både sociale færdigheder og høj intelligens! Spøg til side – dette studie skal selvfølgelig tages med et gran salt. Det er selvfølgelig ikke den endelige sandhed.

Pixabay

Men jeg synes dog at det er fascinerende og spændende, at man er kommet frem til disse konklusioner – og jeg synes under alle omstændigheder, at det er virkelig sjovt at vide!

Kan du også lide katte? Så tryk på del-knappen for at hjælpe med at sprede denne vigtige information om vores uhørt høje intelligens!