Forskere: At drikke vin med sine veninder kan forlænge livet

Er det efterhånden ved at være længe siden, at du og dine veninder har nydt en dejlig aftens sammen med et par glas vin? Så kan det være en god idé at afsætte en aften i kaldenderen.

For et nyt studie viser nemlig, at vinaftener med veninderne kan forlænge livet, skriver New Idea Food.

Studiet er udført af forskere ved Oxford University, og resultatet viste, at det er godt at mødes med sine veninder mindst to gange om ugen – det kan endda forlænge livet.

Sociale relationer er vigtige

Studiet viste, at social interaktion forebygger både psykiske og fysiske sygdomme. Personer, der ofte hænger ud med deres venner, er sundere og kommer sig hurtigere over skader end personer, der er ensomme.

– To gange om ugen er gennemsnittet for, hvor ofte man bør tilbringe tid med sine venner, og er en god målestok for socialisering, siger Dr. Robin Dunbar til Huffington Post.

Håndterer stress bedre

Studiet viste, at kvinder, der nyder et par glas vin med venner, nogle gange har lettere ved at håndtere stress.

Det skyldes, at kroppen udskiller stoffet oxytocin, når vi hænger ud med vores venner og har det godt. Oxytocin nedsætter også kroppens stressniveauer – så det er to fluer med ét smæk!

– Dette gælder også for mænd, selvom deres socialisering kan se anderledes ud. De dyrker måske sport sammen, siger Robin Dunbar til Huffington Post.

Det lyder fantastisk – nu er det bare at planlægge en vinaften med det samme!

Tryk nu på DEL-knappen, så flere kan læse denne livsvigtige information!