Forskere: 2 store øl er mere effektivt mod smerte end Panodil

At drikke en morgenbajer som kur mod tømmermænd kan være smartere, end man tror.

For forskning viser nemlig, at to øl er mere effektivt mod smerter end paracetamol.

Forskere fra University of Greenwich har påvist, at man kan mindske smerterne med op til 25 procent, hvis man drikker to øl.

Ifølge undersøgelsen er det mest effektivt at drikke to øl – og hæve din alkoholmængde i blodet til 0,08 procent – hvis du vil blive dine smerter kvit så hurtigt som muligt.

Har du ondt i hovedet efter en hård aften?

Øl mere effektivt

Så bør du nok genoverveje situationen, før du begynder at finde dine hovedpinepiller.

For to store øl er nemlig mere effektivt, hvis hovedet værker – hvert fald hvis man skal tro forskerne, som har gennemlæst 18 undersøgelser, om hvordan øl kan modvirke smerter.

– Alkohol kan sammenlignes med opioider som kodein, og effekten er mere kraftfuld end paracetamol, siger forsker Trevor Thompson ifølge The Independent.

Eksperterne understreger dog, at det stadig er vigtigt at indtage alkohol med måde.

Men forskerne håber, at de med deres forskningsresultater kan bidrage til udviklingen af ny medicin til behandling af smerte og hovedpine.

Det er uklart, om alkohol faktisk påvirker de hjernereceptoror, som opfatter smerte, eller om det bare sænker angst- og urofølelser hos den person, der lider af smerten.

Hvis vi ser historisk på det, er to store øl måske alligevel at foretrække, hvis man har det lidt dårligt dagen efter.

For i det gamle Rom var det populært at spise en friteret kanariefugl som kur mod tømmermænd, og de gamle grækere var overbeviste om, at to ukogte fugleæg var den perfekte kur.

Så i det perspektiv er to øl måske ikke så dumt?

Tøv ikke med at dele denne fantastiske nyhed med dine venner!