Drikker du kaffe? Så er der stor risiko for at du indtager knuste kakerlakker

Nogle af os kan ikke starte dagen uden mindst én kop kaffe. En dosis sort guld er ganske enkelt et must for visse – ellers er det ikke muligt at yde sit bedste på jobbet, i fitness-centret eller i sociale sammenhænger.

Men nu kommer en hårrejsende kaffenyhed, der muligvis får dig til at genoverveje din næste kop kaffe.

For det færdigmalede kaffe kan nemlig indeholde knuste kakerlakker og andre insekter, skriver The Mirror.

Flickr

De fleste af os har ikke råd til en kaffemaskine, der maler bønnerne selv. Man må ganske enkelt stille sig tilfreds med formalet pulver, som man herefter lader sin kaffemaskine forvandle til det sorte guld.

Kan indeholde insekter

Sådan er det nok for de fleste af os – og jeg har drukket almindeligt kaffe hver dag i 20-30 år. Der er dog en del, der udvikler allergi mod formalet kaffe. Og det er der faktisk en hårrejsende grund til.

Pixabay

Hvis du drikker kaffe lavet af formalede bønner – det vil sige den mest almindelige brygning – er der risiko for, at du indtager kakerlakker og andre insekter, skriver The Mirror.

Douglas Emlen, en biologiprofessor ved University of Montana, fortalte om dette efter en forskningsrapport om møgbiller i 2009, ifølge news.com.au.

Pixabay

Dengang forklarede han, at at han under sin studietid rejste landet rundt med sin vejleder, der var ekstremt afhængig af kaffe. Nogle gange var de nødt til tage lange omveje – kun for at professoren kunne få lavet kaffe af hele bønner.

”Han forklarede mig, at han kun drak kaffe lavet af hele bønner – på grund af kakerlakker”, sagde Emlen i et interview.

University of Montana

Efter flere års studier i entomologi, læren og deres forhold til mennesker, blev Emlen allergisk overfor kakerlakker. Man troede, at det var fordi, at han arbejdede med insekterne så ofte.

Svært at filtrere insekter

Herefter kunne han stort set ikke røre ved en kakerlak uden at få en allergisk reaktion – og bemærkede også samme symptomer, når han drak almindeligt formalet kaffe, ifølge eget udsagn.

Shutterstock

Emlen valgte at begynde at studere sammenhængen, og fandt frem til, at formalet kaffe produceres og forarbejdes gennem enorme lagerbygninger og beholder, der let kan inficeres af kakerlakker. Han mente, at det er svært for producenterne at filtrere de ulækre insekter, så de knuses sammen med bønnerne.

Ifølge Emlen har USA længe tilladt, at formalet kaffe indeholder op til 10 procent insekter, skriver The Mirror.

Tryk nu på del-knappen for at advare alle dine kaffe-elskende venner!