Dette sker i din krop – når du drikker gin & tonic

Mange danskere ville nok sige, at gin & tonic er deres yndlingsdrink. Måske især nu, hvor solen varmer og det er sommer. Den lidt bitre, friske og gode smag gør sig perfekt, når man sidder i solen og skal nyde en lækker drink.

Men er du klar over, hvad der sker i kroppen, når man drikker gin?

Tro det eller ej, der er faktisk mange fordele ved at drikke den dejlige alkohol fremstillet på enebær, også bedre kendt som gin. Derfor har vi med inspiration fra Business Insider lavet en liste med 5 positive effekter, der sker i kroppen, når vi drikker gin (i moderate mængder, selvfølgelig).

1. Mere glans i huden

Glem alt om antirynkecremen – og bestil en GT. Måske kan det give samme effekt? Ikke ligefrem, men de mange antioxidanter, der er i enebær, som er gins primære ingrediens, er i hvert fald godt for huden. De påskynder og øger væksten af celler i kroppen, hvilket blandt andet giver en finere og sundere hud.

Pixabay

2. Mindsket infektionsrisiko

Enebær (som meget af denne liste handler om) er fyldt med infektionsbekæmpende stoffer. Flere af dem har mange positive effekter – blandt andet desinficerende, stimulerende og opvarmende.

3. Mere effektiv fordøjelse

Ifølge Livestrong er gin den mest kalorifattige spiritus med 97 kalorier pr. 4 centiliter – og den kan også effektivisere fordøjelsen. Hvordan? Jo, enebær øger antallet af af enzymer, som nedbryder din mad.

PxHere

4. Et stærkere hjerte

Enebær indeholder flavonoider (en gruppe kemiske forbindelser, der blandt andet virker som antioxidanter). De er gode for vores hjerte – og kan således bidrage til at forhindre fremkomsten af forskellige hjerterelaterede problemer, hvilket MSN har rapporteret om. Flavonoiderne kan også øge blodcirkulationen, når man bliver lidt ældre.

5. Hjælper lever og nyre

Endnu en fordel med de utrolige enebær er, at de hjælper kroppen med at udskille vand og dermed modvirke væskeophobning. Gin er faktisk den spiritus, der er mest vanddrivende. Det betyder, at den større andel af de skadelige toksiner og bakterier, som du indtager dagligt, bliver udrenset af dit system. Sørg for at drikke rigeligt med postevand for at udngå dehydrering – især når det er varmt.

Flickr

Man skal selvfølgelig drikke gin med måde. For meget spiritus er aldrig godt, men det her er stadig gode nyheder for alle gin & tonic-elskere. Vær nu en god ven og DEL disse vigtige informationer med dine venner!