Derfor må du ikke spise dine bussemænd – årsagen er vigtigere end du tror

Over 90 procent af alle voksne piller næse regelmæssigt – og mange vælger også at spise deres bussemænd.

Men nu viser det sig, at det slet ikke er en god idé.

For bussemændene stopper nemlig virus og bakterier på vej ind i vores kroppe. De forhindrer altså sygdomme – og derfor er det dumt at spise dem, skriver Buisness Insider.

Nej, jeg piller aldrig næse”, siger mange – men sandsynligvis lyver de fleste.

I et studie indrømmer 91 procent, at de piller næse regelmæssigt, skriver Business Insider.

Med andre ord er der stor sandsynlighed for, at du er omgivet af næsepillere.

Foto: Youtube/Business Insider

Men det stopper muligvis ikke ved, at man graver sine bussemænd ud – mange vælger også at spise dem. Nu viser det sig også, at denne type adfærd kan skade mere end blot din sociale status – det kan også være skadeligt for krop og helbred.

En vigtig forsvarsmekanisme

En bussemand indeholder hovedsageligt vand og slimet protein, der giver den der klæbrige konsistens, men den holder også bacillerne væk. Disse proteiner er yderst vigtige, da bussemænd er sande bakterie- og viruskæmpere.

Det er faktisk deres primære funktion. Bussemænd er nemlig din krops første forsvarsmekanisme mod baciller. Når du trækker vejret, får du ikke bare luft ind i kroppen – du får også bakterier, virus og snavs. Dette kan dog ophobe sig som klæbrigt slim inde i næseborerne.

Det fungerer som fluepapir – bare mod baciller. Når du så bliver ved med at trække vejret, hærder snottet og bliver til sidst til en bussemand. Den indkapsler herefter, som en fængselscelle, sine små fjender, der gerne vil skabe kaos i kroppen.

Fotokilde: Flickr

Man slipper ofte af med bussemænd ved at nyse eller pudse næse, men hvis man i stedet vælger at spise dem, sender du alle bakterier ind i kroppen igen. Med andre ord udsætter du din krop for en helt unødvendig risiko – som kan gøre dig syg.

Nogle hævder, at man kan styrke sit immunforsvar ved at spise bussemænd, da de kan angribe invaderende baciller. Men det er ikke tilfældet, videnskaben bakker ikke den teori op. At pille næse kan også gøre, at der ophober sig mange bakterier under neglene – som så kan spredes til andre.

Så næste gang du overvejer en bussemandbuffet – glem det og find et lommetørklæde frem!

Tryk nu på DEL-knappen forat dele disse vigtige informationer videre! Det er nok mere nødvendigt, end man tror!