Café stopper med at sælge peberkagemænd, erstattes af “peberkagepersoner” – her er ejerens forklaring

I løbet af de senere år er det hele blevet mere “politisk korrekt”. Nogle synes, at udviklingen er fantastisk, mens andre virker til at være trætte af det hele. Vi tager ikke stilling, men det er tydeligt, at det at diskutere politisk korrekthed er blevet mere almindeligt end tidligere.

Nu har en café taget det hele til et nyt niveau – ved at erstatte “peberkagemand” med “peberkager som kønsneutral person”.

Pixabay

Julekager er noget af det bedste ved julen, især peberkager. Jeg kan huske, at man som barn bagte både mænd og koner af den velsmagende dej. Men hvad kan man gøre, hvis man gerne vil være lidt mere politisk korrekt i dagens politiske landskab?

Peberkageperson

Det spørgsmål stillede en kunde på caféen The Tannery i den new zealandske by Auckland, da der her blev solgt “gingerbread men”, altså peberkagemænd. Kunden mente, at det burde hedde “gingerbread people”, som kan oversættes til “peberkageperson”.

A little something for everyone 😉 #bestoutwest #thetannerycafe #thetannerynz #relaxalittle

Posted by The Tannery on Tuesday, November 5, 2019

Herefter fik ejeren Andre CEttina en idé – og ændrede skilten ved kagerne. Snart stod der, at man solgte ”gingerbread gender neutral person”, hvilket bliver til “peberkager som kønsneutral person”.

Mange kan se humoren

Det hele har skabt stærke reaktioner – især efter at caféen lagde et billede ud af deres nye kreation på Facebook. Mange griner af det hele, mens andre er rasende – men der er ingen tvivl om, at både peberkager og de lidt mere delikate problemstillinger vækker følelser.

– Det er blevet et godt samtaleemne her, siger Andre Cettina til Stuff.no.nz. Mange beder os om at holde op med at være så pokkers pedantiske, at det faktisk bare er en kage. Men mange køber dem nu – det er sjovt, siger han.

Come on in out of the cold and WARM up your Monday with our Piha Blend ☕️ + Apple Cinnamon Brioche❤️•••#mtatkinsoncoffee #thetannery #mondaymotivation

Posted by The Tannery on Sunday, May 27, 2018

Ejeren påpeger ligeledes, at mange kan se humoren i det hele.

Hvad synes du om, at man kalder det for peberkage-person? Godt eller dumt?

Giv din mening til kende i kommentarfeltet eller del artiklen videre for at sige, hvad du synes!