At have pletter på tøjet er et tegn på meget høj intelligens

Har du svært ved at spise uden at spilde mad på tøjet? Fortæller dine venner dig konstakt, at du bør bruge hagesmæk, når I er ude at spise på restaurant?

I så fald tillykke – du er sandsynligvis meget intelligent, skriver The Independent.

Undgår du helst at tage en hvid skjorte på, når der står spaghetti og kødsauce på menuen for at undgå pletter på tøjet? Du forsøger at undgå pletter for enhver pris, men alligevel sidder du der med en fugtig serviet bagefter og gnider på skjorten.

Kan skyldes høj intelligens

Dit plettede tøj kan have flere forklaringer, end du bare er lidt kluntet – det kan også være et tegn på høj intelligens.

Hver gang man tager en slurk eller bid af noget, forsøger hjernen at vurdere mængden af mad eller væske, der skal ind i munden og dermed angive den rette vinkel på glasset, hvor åben munden skal være osv. På engelsk kaldes dette feedforward.

De personer, der har store problemer med dette, har en tendens til at have en højere intelligens end andre. Dette skyldes ganske enkelt, at deres hjerne ofte er mere fokuseret på noget vigtigere, ofte en samtale, end at proppe i munden.

Sammenhæng mellem intelligens og kluntethed

Ifølge forfatter Steve Johnson er der en generel sammenhæng mellem intelligens og kluntethed. Dette skyldes, at man som intelligent person ganske enkelt tænker flere tanker og idéer, og er dermed sværere at holde styr på.

– Jo mere uorganiseret din hjerne er, jo mere intelligent er du, siger han til The Independent.

Så selv om det er irriterende konstant at går rundt med pletter på tøjet, kan man trods alt trøste sig med, at man sandsynligvis er meget klog!

Tøv ikke med at DELE disse vigtige nyheder, så dine venner får sandheden at vide!