Forældre køber ikke længere toiletpapir – tørrer nu røv i børnenes tøj: “Helt naturligt”

De fleste af os bruger toiletpapir dagligt.

De lyder som en selvfølge for de fleste, men faktisk ikke alle. En familie fra England er helt stoppet med at købe toiletpapir – og tørrer sig nu med gammelt tøj og stofbleer, som de vasker.

Nu vækker deres løsning stærke reaktioner.

Hazel Newhouse er mor til tre børn, og hun siger, at de sparer cirka 700 kroner om året, efter hun har overbevist sin familie om ikke længere at bruge almindeligt toiletpapir. Nu bruger de i stedet stofbleer og aflagt tøj til at tørre sig i numsen, skriver The Sun.

Føles naturligt

Det hele begyndte med, at moren blev oprørt over, at familien brugte op mod fire ruller papir om ugen derhjemme – og så slog det hende, at der faktisk var andet i huset, man kunne bruge til at tørre sig.

Wikimedia

I starten brugte man stofbleer, når man skulle tørre sig efter at have tisset og toiletpapir til “nummer to”. Men med tiden gik familien over til kun at bruge stofstykker.

– Vi vænnede os til at bruge gammelt tøj, så det var helt naturligt at gå helt over til det, siger Hazel Newhouse.

– Vi har en beholder ved siden af toilettet, hvor vi lægger de brugte stofstykker. Herefter smider vi dem i vaskemaskinen. Det lugter ikke så forfærdeligt.

Fik et chok

Venner og familie har dog været noget til at tilpasse sig familiens nye toiletrutine, når de kommer på besøg.

– En havde en toiletrulle med til jul. Hun var chokeret over, at vi havde gæster og forventede, at de skulle bruge vores stofstykker, siger Hazel, som dog indrømmer, at man har en ekstra toiletrulle i hjemmet til nødsituationer.

Hazel forklarer, at de ikke kun gør det for at spare penge og for at skåne miljøet – hun begynder også at tro, at hendes påfund er det mest behagelige.

– Når jeg besøger venner og tørrer mig med almindeligt toiletpapir, føles det underligt, hvis man sammenligner. Jeg føler mig også renere efter at have brugt stofstykker – som man også kan gøre våde, så det bliver som et lille bad.

Hvad synes du om at bruge stofstykker i stedet for toiletpapir? Godt eller skidt? Del artiklen videre for at fortælle, hvad du synes!