Forskning: Tilbring mere tid med din mor – så lever hun længere

Det er altid sjovt og hyggeligt at tilbringe tid sammen med sin familie. Få andre er lige så skøre som dem, man er vokset op med.

Men det kræver ofte lidt planlægning at besøge familien. Dog viser et nyt studie, at det kan være en rigtig god dié at planlægge lidt familiehygge snart.

For det kan nemlig forlænge forældrenes liv, skriver MåBra.

En ny amerikansk undersøgelse har vist, at det at tilbringe tid med dine forældre ikke bare er fantastisk – det forlænger også deres liv.

23 procent døde

Studiet er foretaget af forskere fra University of California, hvor man undersøgte 1.600 personer, der var 71 år i gennemsnit.

Resultaterne viste, at 23 af deltagerne, som levede alene, døde inden for seks år. For de personer, der havde regelmæssig social kontakt, var tallet blot 14 procent.

Konklusionen er ganske enkelt, at den tid, man tilbringer med sine ældre, faktisk forlænger deres liv.

Shutterstock

Mere tolerante

Det er ikke ligefrem en nyhed, at de fleste ældre elsker at tilbringe tid med børn og børnebørn, men de er også mere tolerante over for nære familiemedlemmer.

– Mange af de ældre lægger stor vægt på disse relationer, så meget, at de ofte overser meget af det, deres børn eller endda deres børnebørn laver. Det handler om vigtige relationskompetencer. Med alderen bliver mange mennesker mere tolerante over for venners ufuldkommenheder og særheder, siger Rosemary Blieszner, professor i menneskelig udvikling ved Virginia Tech, til New York Times ifølge MåBra.

Det er ikke kun kontakten med familien, der forlænger livet, det er også vigtigt at have andre sociale bekendtskaber, som ofte findes på plejehjem.

Tryk nu på DEL-knappen for at hylde alle forældre!